Zabava

Zakaj Jadranka Juras skriva moža?

B.P./ Lady
30. 10. 2012, 11.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Jadranka Juras, femme fatale 2012, je s svojim talentom in predanostjo usodno zaznamovala ta čas in prostor.

##IMAGE-16313##Še posebno usodna pa je za svojega moža Milana, s katerim sta se pred več kot dvema letom poročila daleč od oči javnosti. Glasbena virtuozinja raje kot otroškemu joku prisluhne mačjemu predenju in pasjemu laježu, saj nad idejo o lastnih potomcih ni najbolj navdušena. Preudarna, samozavestna in odločna je že od dne, ko se je posvetila glasbeni karieri in s svojim glasom pustila usoden pečat na domačem glasbenem prizorišču. 

Jadranka je že kmalu po prvi zmagi na Slovenski popevki leta 2002 sklenila, da bo svojo zasebnost obvarovala pred sedmo silo. Tako smo morali pošteno pobrskati, da smo izvedeli nekaj podrobnosti iz zanimivega partnerskega življenja ene naših najboljših vokalistk. Ljubljančanka izhaja iz zelo povezane in ljubeče družine, ki je spodbujala njen talent in jo podpirala pri odločitvah na razgibani glasbeni poti. Zanjo najusodnejši trenutek je bil nedvomno študij petja v Gradcu, kajti tam je spoznala izjemnega srbskega pianista in skladatelja Milana Stanisavljevića. Oba sta bila še študenta, ko se je med njima rodila trdna ljubezen. Skupaj sta preživela večino študijskega časa in Milan se je naposled preselil v Ljubljano. Po več letih skupnega življenja sta se na prvi poletni dan, 21. junija 2010, poročila v intimnem družinskem krogu obmorskega Pirana. Z možem sta oba temperamentne narave, zato se tudi med njima kdaj krešejo iskre nesoglasja, ki pa jih krotita z neizmerno pripadnostjo in medsebojno predanostjo. Idealen par sta tudi profesionalno, saj nemalokrat nastopita v duetu – Milan za klavirjem, Jadranka za mikrofonom.
Jurasova se pošteno razlikuje od drugih pevk, zvezdnic, umetnic in medijskih osebnosti sploh. Svoje poslanstvo je vzela smrtno resno le s profesionalnega vidika, zasebno življenje zunaj žarometov in odra pa skrbno varuje. Tako še nikoli nismo imeli priložnosti prebirati intervjujev, v katerih bi razlagala o svojem zakonu, se fotografirala z Milanom ali razkazovala njuno stanovanje. Prav zato je toliko bolj zanimiva, ker stvari nikoli ni počela na prvo žogo, samo da bi si pridobila publiciteto. 

Ne mara družbene avtoritete

Na začetku kariere se je ognjevito zavzela za pravice živali, se borila proti nošenju krzna in kot prava upornica kljubovala krutemu svetu. Toda že kmalu je spremenila ton glasu, iz ofenzive preklopila na pacifizem ter si pridobila ogromno zaveznikov. O sebi nikoli ni govorila, da je borka; s tem pridevnikom so jo označili drugi in ji hvaležno priznali podporo pri skrbi za zlorabljene in zanemarjene živali. Nekoč je zapisala: »V mojem srcu se vsak dan prebuja majhna navihana deklica, ki noče odrasti in ki pod nobenim pogojem ne sprejema družbene avtoritete. Lase ima spletene v dve kitki, oblekico ima po navadi 'zaflekano' in malce strgano, za nohti zemljo, ker rada presaja in sadi rožice in drevesa za ptičke, da si lahko ##IMAGE-16314##odpočijejo in naberejo novih moči. Ne mara ljudi, ki zvijajo ustnice navzdol in vihajo nosove navzgor. Najraje se druži s svojo najboljšo prijateljico Kajo, ki ima velika ušesa in je oranžno-bele barve. Sporazumevata se s prstki in noski. Najraje spi v kovinski postelji; ta je njena ladja, na katero pred nevihto ubežijo vsi prijatelji – Kaja, gluhi Mihec, smrkava Ančka, posebna Suza, kratkorepa Majda in šepavi Pier. Včasih se jim pridruži tudi svojeglavi Miki.« 

Ne pozabite na najnovejšo številko vaše priljubljene revije, ki vas že čaka v trafiki. Nova Lady je že tu in ponuja kup ekskluzivnih novic in zgodb!