Zabava

Kaj se bo zgodilo fotografu, ki je ujel razgaljeno Kate?

S.R.
29. 10. 2012, 12.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Paparaca, ki je fotografiral razgaljeno cambriško vojvodinjo naj bi francoska policija nameravala aretirati.

Policija namreč trdi, da so identificirali osebo, ki je septembra posnela fotografije razgaljene Kate Middleton, ter da v kratkem sledi aretacija. Policijska izjava sledi do sedaj nepreverjenemu podatku, da so detektivi v roke dobili ime fotografa, ki je septembra na posestvu Chateau d'Autet (sicer v lasti kraljičinega nečaka) posnel fotografije, ki so po objavi dodobra šokirale kraljevo družino in cel svet.

Princ William in Kate sta bila po objavi fotografij (najprej v francoski reviji Closer, nato pa še v nekaj drugih časopisih po vsem svetu) močno prizadeta. Na fotografijah je bila Kate namreč ob bazenu zgoraj brez, fotograf pa je v objektiv vzel tudi njeno zadnjico. William je takoj izjavil, da bi fotografa morali zapreti, kar je v Franciji zaradi zelo strogih zakonov o zasebnosti tudi povsem mogoče. Francoska policija, ki preiskuje primer tako lahko domnevnega fotografa povsem zakonito pridrži.

V kolikor bodo fotografa spoznali za krivega, je najvišja mogoča kazen zaradi vdora v zasebnost leto dni zapora oziroma 36.000 funtov (dobrih 44.000 evrov). Vir blizu primera je sicer potrdil, da policija zares ima osumljenca, ki ga bodo v kratkem aretirali in zaslišali. Marie-Christine Daubigney, francoska javna tožilka, ki dela na primeru, je prav tako potrdila, da ima policija ime fotografa, ki je posnel fotografije.

Urednica francoske revije Closer Laurence Pieau je sicer priznala, da je najela fotografa, da bi zasledoval par na dopustu, a še vedno ne želi izdati njegovega imena, poleg tega pa vztraja, da sta Kate in William preveč burno odreagirala na fotografije. Po njenem mnenju so fotografije pač vesele, saj sta ''zelo zaljubljena, Kate pa je zelo lepa''.

Po francoskih zakonih so fotografi novinarski viri in so zato zaščiteni pred identifikacijo. Valerie Suau, bivša agencijska fotografinja priznava, da je posnela nekaj fotografij para na dopustu a zanika, da je posnela razgaljene fotografije. 

Pred časom pa bi lahko škandal postal še večji, saj so se širile govorice, da naj bi obstajale še bolj vroče fotografije kraljevega para - do teh naj bi skušala priti tudi neka spletna stran s pornografsko vsebino!