Zabava

Zoran Janković skozi čas

T.M. / Lady
25. 10. 2012, 11.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ljubljana je ena redkih prestolnic na svetu, ki se lahko pohvali s tako vsestranskim županom. V reviji Lady si lahko preberete članek o Zoranu Jankoviću skozi čas.

Zoran Janković je svojo bogato kariero sicer začel kot podjetnik, a je poleg poslovne žilice vzporedno razvijal še ljubezen do športa in politike. Brez zadržkov se preizkusi na zelenici v vlogi nogometaša, naslednji dan kot pravi mojster zavihti teniški lopar, nato pa se pridruži še glasbenim kolegom na odru. Njegovo sproščeno naravo večina meščanov prestolnice in drugih državljanov občuduje, nasprotniki pa jo grajajo, a tako je vselej, če si preveč uspešen, premožen in ljudski hkrati. Tudi s predsodki je zgodaj razčistil, zato ni nič čudnega, da je edini župan na Balkanu, ki zagovarja in celo z govori podpira parade istospolnih in druge manifestacije za človekove pravice. V preteklih dvajsetih letih si je zgradil pravi družinski imperij, kar ga je umestilo na lestvico tajkunov in pod drobnogled protikorupcijskih komisij. Vendar mu niti to ni preprečilo suverene zmage na parlamentarnih volitvah in osvojitvi že tretjega županskega mandata.

Zgodbo Zorana Jankovića, opremljeno s fotografijami župana skozi čas, si lahko v celoti preberete v tiskani Lady. ##IMAGE-16078##