Zabava

Rudi Bučar voščil Argeti za 55. rojstni dan

K.Š.
22. 10. 2012, 15.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Argeta je v sredini oktobra obeležila svoj 55. rojstni dan in ga proslavila s prav posebnim dogodkom.

Predstavnike sedme sile je povabila na ogled svoje proizvodnje v Izolo in jim pripravila pravo gastronomsko doživetje v idilični istrski restavraciji San Rocco, kjer kuharske specialitete pripravlja tudi chef Zoran Čobanov, ki je izdelal recepturo za novo Argeto Exclusive. Razvajali smo svoje brbončice ob odličnih kulinaričnih specialitetah in se pustili zapeljati prijetnim melodijam priznanega primorskega kantavtorja Rudija Bučarja. 

Nas vse pa namazi Argeta razvajajo že vse od leta 1957. Ob svojem jubileju so želeli razkriti skrivnosti izvrstnega okusa in vrhunske kakovosti, zato so svoje goste popeljali na pravo gurmansko popotovanje po Istri. Pričeli so ga z ogledom Argetine proizvodnje v Izoli, kjer sta zbrane nagovorila Enzo Smrekar, član uprave družbe Droga Kolinska d. d. in višji izvršni direktor poslovnega programa Delikatesni namazi, ter Katja Glavič, vodja raziskav in razvoja poslovnega programa Delikatesni namazi. Sledilo je popotovanje do istrske vasice Brtonigla, do idilične restavracije San Rocco, kjer so se lahko prepustili pravemu gurmanskemu doživetju in istrskemu melosu. 

Vrhunska restavracija San Rocco in Argeta sta letos združila moči za nov okus Argete Exclusive, ki prihaja na naše police prav kmalu. Zoran Čobanov, top chef v restavraciji San Rocco, je izdelal recepturo, ki jo bo moč okusiti v novih namazih à la San Rocco.

Tako je tudi kulinarično razvajanje ob 55. obletnici minilo ob izjemnih okusih in začimbah, ki bodo prevevale nov Argeta Exclusive namaz.

Rudi s svojimi ljudskimi napevi 

Vzdušje v restavraciji San Rocco je razživel primorski kantavtor Rudi Bučar. Svoj repertoar je pričel z istrskimi ljudskimi napevi, nadaljeval z voščilom Argeti ob rojstnem dnevu in ga zaključil s svojo uspešnico »Naj traja«. In res je trajalo, prijetno in z izjemnimi okusi bogato gurmansko doživetje v pravljični restavraciji San Rocco.
Argeta, nekdaj lokalna blagovna znamka, je danes največji proizvajalec paštet v Evropi. Prisotna je v več kot dvajsetih državah in je tržni vodja v Sloveniji, Bosni in Hercegovini in Makedoniji.
Poslovno uspešnost in kakovost Argete dokazujejo tudi številne nagrade v preteklih letih. Med njimi velja izpostaviti Superior Taste Award 2010 za Argeta Tunino pašteto, ki jo podeljuje iTQi, neodvisna organizacija kuharskih mojstrov in strokovnjakov, ki se posveča testiranju, nagrajevanju in promociji hrane in pijače nadpovprečnega okusa.