Zabava

Nagradna igra - priigrajte si novi CD skupine Tide

Karmen Š.
20. 10. 2012, 09.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Tide so po 8 letih delovanja izkušeni glasbeniki in skupina, ki je spoznala vse prednosti in zanke biti rock skupina, saj so v tem času izdali tri med seboj dokaj različne albume.

##IMAGE-15881##Nikdar se niso želeli ponavljati, vedno so iskali nove pristope in raziskovali so v širokem bazenu rock glasbe. S tretjo izdajo Regeneration so z Adieu in nekaj hiti z elektoniko in indie rock zvokom prestopili nekoč zanje nepredstavljive oznake. Tokrat se glasnejši in trši vračajo s četrtim in najbolj zrelim izdelkom doslej. Album so preprosto poimenovali no.4 (številka 4), ker je album četrti po vrsti. Vrnili so se k svojim koreninam in tistemu kar najbolje in najraje počnejo, kitarskemu rocku z obilico temperamenta ter melodije in čustev, ki jih album ponuja v pravi meri. Zadnje leto nastopajo v kvartetu, v katerem so se, kot kaže, odlično ujeli. Člani skupine so tako Kevin Koradin (kitara, vokal, avtor glasbe in vodja skupine), Tine Čas (kitara), Matej Batelič (bas kitara) in Blaž Sotošek (bobni). Album so posneli v studiu v Ljubljani, miksali in producirali pa, kot tudi vse predhodne izdaje, na Nizozemskem, kamor se Kevin še vedno redno vrača. Tako po navdih, kot tudi z željo ostati v stiku z moderno produkcijo.

V navalu resničnostnih šovov in ''plastične / štanc'' glasbe, Tide ponujajo pravo rock poslastico, bendovski CD, ki nas spomni na čase, ko je glasba še bila v rokah glasbenikov in ko je mogočen zvok kitar prevzemal množice. V kolikor ste ljubitelji rock skupin kot so Pearl Jam, Kings of Leon pa vse do Queens of the Stone Age ter Foo Fighters je to pravi album za vas. Rock preporod se je začel in Tide so z albumom n.4 v prvi bojni liniji. Ne zamudite!

Album so samozaložili člani benda, uradno ga je izdala CPZ Records, za distribucijo albuma pa je zadolžen Sedvex.

Prvi single z albuma je bil angažiran in revolucionaren Riot Act, na radijske postaje pa že prihaja drugi single Believe, ki je dejansko baladna rock skladba, po uspešnici Waiting For The Rain, druga v dosedanji glasbeni karieri skupine.

Uradno bo plošča »No.4.« pri Celi Pametni Založbi izšla 22. oktobra. Promocijski koncert z gosti bo 15. novembra ob 21.00 v KUD-u Franceta Prešerna v Ljubljani.##IMAGE-15880##

Nagradno vprašanje: Koliko članov šteje skupina Tide?

Med pravilnimi odgovori, ki bodo prispeli na naš e-poštni naslov, bomo izžrebali enega, ki bo prejel težko pričakovani CD skupine Tide. Ne pozabite pripisati tudi vašega imena in naslova. Odgovor pošljite na svet24@kratermedia.si

Več o TIDE na: www.tide-band.com, http://www.facebook.com/tideband