Zabava

Znani obrazi na Femme fatale 2012

K.Š.
19. 10. 2012, 10.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Večer, ki smo ga preživeli v Festivalni dvorani v Ljubljani, je bil čaroben in obenem zabaven. Udeležilo se ga je veliko znanih obrazov, ki si jih lahko ogledate v fotogaleriji.

Jadranka Juras: "Mislim, da je femme fatale ženska, ki ima korenine globoko v zemlji, a hkrati posega v višave. Samozavestna in sočutna. Niti malo se mi ne zdi, da bi bila to uničujoča ženska, kvečjemu obratno – odgovorna in dobro delujoča ženska."

V Festivalni dvorani v Ljubljani smo svečano razglasili žensko, ki je v očeh bralcev slovenskih revij najbolj usodna – femme fatale leta 2012 je postala Jadranka Juras, vsestranska glasbenica, sodnica v prvi slovenski izvedbi šova X factor ter glasna zagovornica pravic živali. Letošnja prireditev, ki jo je zabavno povezoval Domen Valič, je potekala v znamenju ljubezni, ki naj premaga vse, tudi še tako krizne čase. Po prireditvi se je zabava nadaljevala še pozno v noč, saj je za glasbo poskrbel eden najbolj vročih DJ-jev ta hip - Tey DJ z Radia Salomon. Izbor femme fatale poteka pod okriljem priljubljene ženske revije Eva, zmagovalko pa izberejo bralci slovenskih revij, kot so Jana, Lady, Stop, Obrazi, Lepa & zdrava, Smrklja in seveda Eva.

Na prireditvi so nekatere izmed kandidatk za femme fatale 2012 presenetile tudi z glasbenimi nastopi, nastopili sta tudi priljubljeni pevki Kataya ter Maja Založnik s skupino Ladybugs, ki je na samosvoj način predstavila prenovljen spletni portal za ženske Njena.si. Obiskovalce je tik pred vrhuncem prireditve presenetil flash mob, ki so ga odplesali plesalci Bolera pod vodstvom koreografov Matevža Česna in Ane Vodišek. Femme fatale 2012 je kot vsa leta doslej za nagrado prejela sliko priznanega slovenskega slikarja Jureta Cekute.

Femme fatale leta 2012, Jadranka Juras je tako močna osebnost, da jo bodisi ljubite bodisi je ne marate. Slovi po tem, da vsakomur, ampak res vsakomur pove, kar si misli. Verjame, da bi boginje delovale sočutno, odgovorno in preudarno. Rešitve ne bi iskale v vojnah, dokazovanju fizične moči in nadvlade, temveč v kompromisih, komunikaciji in razumevanju ter tako spreminjale svet. Če bi bila moč v njenih rokah, bi si zagotovo najbolj prizadevala za neodvisnost in bi se skušala izviti iz primeža dolgov in hlapčevstva pred velesilami. »Še najbolj od vsega pa bi si želela, da bi svet deloval po tem načelu in da bi bili vsi eno.«

Za naslov femme fatale 2012 so se potegovale Alenka Godec v kreaciji Maje Štamol Droljc, Violeta Tomič v kreaciji Zorana Garevskega, Jana Koteska v kreaciji Mojce Celin, Alenka Mirt v kreaciji Stanke Blatnik, Eva Cimbola v kreaciji Tanje Basle, Ana Šinkovec v kreaciji Maje Ferme, Darja Švajger v kreaciji Mateje Krofl, Farandula, Iva Stanič v kreaciji Vesne Mirtelj, Jadranka Juras v kreaciji Vesne Mirtelj, Nataša Pinoza v kreaciji Maje Štamol Droljc.

Dosedanje femme fatale so: Tanja Ribič (2004), Živa Vadnov (2005), Sanja Grohar (2006), Nina Ivanič (2007), Bernarda Žarn (2008), Jerneja Podbevšek Zhembrovsky (2009), Nika Kljun (2010), Nataša Dobelšek (2011).

Glavni pokrovitelj prireditve je kozmetika Afrodita, za fatalnost kandidatk sta poskrbela Kabuki make up place in Gašper Sedminek za salon GATH, kandidatke so nosile nogavice Polzela.

Ekskluzivne fotografije dogajanja iz zakulisja si lahko ogledate samo na prenovljenem portalu za ženske Njena.si!