Zabava

Tudi igralec Goran Višnjić mora zrušiti črno gradnjo na Hvaru

STA / S.R.
17. 10. 2012, 13.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V prvem valu rušenja črnih gradenj na Hrvaškem bo na Hvaru odstranjen tudi manjši objekt na zemljišču Gorana Višnjića, znanega hrvaškega igralca z uspešno kariero v Hollywoodu.

Gre za objekt za zbiranje deževnice, ki ga bo igralčeva soproga Ivana Višnjić kot uradna lastnica zrušila na lastne stroške, so v torek sporočili s pristojnega ministrstva.

S hrvaškega ministrstva za gradbeništvo in prostorsko ureditev so v sporočilu za javnost potrdili, da bo Višnjićeva sama odstranila betonski objekt velikosti 50 kvadratnih metrov, ki ga uporabljajo kot zbiralnik za vodo. Gre za objekt, zgrajen zunaj zazidljivih območij, in sicer po 21. juniju lani.

Ta datum je hrvaška vlada določila kot zadnji rok, ko je že možno legalizirati črne gradnje. Takrat so namreč pripravili satelitske posnetke hrvaškega ozemlja, na podlagi katerih lahko sedaj ugotovijo, kateri objekti so bili zgrajeni pred in kateri po tem datumu.

Od sredine septembra, ko so na Hrvaškem začeli z rušenjem črnih gradenj, so odstranili 26 objektov, med njimi tudi dva objekta slovenskih lastnikov v Istri. V prvem valu rušenj po navedbah ministrstva načrtujejo odstranitev okoli 30 objektov, od tega dveh na Hvaru.

Na zemljišču družine Višnjić pri Starem gradu na otoku Hvaru, ki meri približno toliko kot dve nogometni igrišči, stoji tudi hiša, ki pa naj ne bi bila sporna. Višnjićevi so namreč prenovili in dogradili hišo, zgrajeno pred letom 1968, kar pomeni, da niso potrebovali gradbenega dovoljenja, pojasnjuje danes časnik Večernji list.

Ivana Višnjić je sicer hčerka znanega hrvaškega režiserja Antuna Vrdoljaka, ki je bil med drugim tudi saborski poslanec HDZ in direktor Hrvaške radiotelevizije (HRT).