Zabava

Crowe se je razšel z ženo

STA / S.R.
15. 10. 2012, 13.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Avstralski igralec Russell Crowe in njegova žena Danielle Spencer sta se po devetih letih zakona prijateljsko razšla, je danes poročal avstralski časnik Sydney Morning Herald.

Po navedbah časnika bo morda moral dobitnik oskarja za najboljšo moško vlogo v filmu Gladiator Spencerjevi plačati 25 milijonov ameriških dolarjev.

Govorice o težavah, v katerih se je znašel par, so se prvič pojavile junija. Takrat so objavili fotografije Spencerjeve z igralskim kolegom iz televizijske oddaje Ples z zvezdami Damianom Whitewoodom. Na fotografijah se Spencerjeva in Whitewood objeta sprehajata po Sydneyju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zakonca novice o ločitvi nista komentirala. Po navedbah časnika Sydney Morning Herald sta oba predvsem odločena pred mediji zavarovati otroka, stara šest in osem let. Crowe je trenutno v ZDA, kjer snema film o biblijskem junaku Noetu, Spencerjeva pa je z obema sinovoma v Avstraliji.

Par se je spoznal pred 22 leti med snemanjem filma "The Crossing". Crowe se je kasneje v ZDA zapletel v afero z ameriško igralko Meg Ryan, ko pa se je leta 2002 vrnil v Avstralijo, je Spencerjevo, sicer pevko, zaprosil za roko.

Po navedbah časnika je Crowe v času zakona s Spencerjevo s snemanjem filmov zaslužil 150 milijonov ameriških dolarjev, ob ločitvi pa naj bi moral soprogi odšteti najmanj 25 milijonov ameriških dolarjev. Crowe je sicer lani za hišo v Sydneyju, kjer je nameraval živeti s Spencerjevo, odštel deset milijonov ameriških dolarjev. Poleg tega je lastnik luksuznega apartmaja v mestu ter 320 hektarjev velikega posestva v zvezni državi Novi Južni Wales.