Po navedbah časnika bo morda moral dobitnik oskarja za najboljšo moško vlogo v filmu Gladiator Spencerjevi plačati 25 milijonov ameriških dolarjev.

Govorice o težavah, v katerih se je znašel par, so se prvič pojavile junija. Takrat so objavili fotografije Spencerjeve z igralskim kolegom iz televizijske oddaje Ples z zvezdami Damianom Whitewoodom. Na fotografijah se Spencerjeva in Whitewood objeta sprehajata po Sydneyju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zakonca novice o ločitvi nista komentirala. Po navedbah časnika Sydney Morning Herald sta oba predvsem odločena pred mediji zavarovati otroka, stara šest in osem let. Crowe je trenutno v ZDA, kjer snema film o biblijskem junaku Noetu, Spencerjeva pa je z obema sinovoma v Avstraliji.

Par se je spoznal pred 22 leti med snemanjem filma "The Crossing". Crowe se je kasneje v ZDA zapletel v afero z ameriško igralko Meg Ryan, ko pa se je leta 2002 vrnil v Avstralijo, je Spencerjevo, sicer pevko, zaprosil za roko.

Po navedbah časnika je Crowe v času zakona s Spencerjevo s snemanjem filmov zaslužil 150 milijonov ameriških dolarjev, ob ločitvi pa naj bi moral soprogi odšteti najmanj 25 milijonov ameriških dolarjev. Crowe je sicer lani za hišo v Sydneyju, kjer je nameraval živeti s Spencerjevo, odštel deset milijonov ameriških dolarjev. Poleg tega je lastnik luksuznega apartmaja v mestu ter 320 hektarjev velikega posestva v zvezni državi Novi Južni Wales.