Zabava

Severina ga je presenetila

K.Š.
12. 10. 2012, 22.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kar dvanajst let se je čakalo na novi album skupine Plavi Orkestar; in čakanje se je obrestovalo. Novi album Sedam je tik pred (tudi fizičnim) izidom!

Loša je pred dnevi gostoval v popularni hrvaški radijski oddaji 'Glazbeni show Dalibora Petka', kjer je prvič javno predstavil vseh 11 novih skladb iz novega albuma 'Sedam'. Ob tej priložnosti mu je ekipa oddaje pripravila mnogo presenečenj. 

»Počutim se odlično. Ni depresije, album je izšel!« je v oddaji povedal Loša, ne da bi vedel, kaj ga čaka za vrati. V studiu sta se pojavila Severina in producent albuma 'Sedam' Nikša Bratoš, ki sta mu ob kitarski spremljavi zapela skladbo 'Od rođendana do rođendana'. 

»Ravno sem mislil, da sem varen; zdaj pa tole! Samozavest mi je pravkar padla. Saj smo prijatelji ampak ...« Loša kar ni mogel verjeti, kaj se dogaja okoli njega.

»Album smo snemali 3 leta in pol. Dogajalo se je, da je Loša v ponedeljek odšel v Ljubljano samo nekaj pospraviti po stanovanju, a nazaj se je vrnil šele po štirih mesecih,« je Nikša Bratoš opisal proces snemanja albuma. Dobro razpoložena in nasmejana Severina pa je Loši dala nekaj koristnih nasvetov: »Morali bi izdelati takšne Loša kape, z lasmi vred. To bi se nedvomno prodajalo kot vroče žemljiice.« Ni pa pozabila tudi na obdobje svoje mladosti, ko je bila velika oboževalka Plavega Orkestra: »Vedno sem želela biti všečna ljudem, ki pišejo skladbe. In kasneje, ko sem jih spoznala in z njimi sodelovala, sem še vedno želela ugajati kot takrat, ko sem bila otrok.« Loša ji je vrnil s stavkom: »Kaj lahko človek sploh še naredi, ko tako o njem govori Severina; zdaj lahko obesim kapo na klin!« 

Tudi Tarik Filipović je priznal, da nihče nima možnosti, da Loši sname kapo. V oddajo so se oglasili še Dejan Aćimović, Tedi Spalato, Gego, Danilo Šerbedžija, Ivica Propadal in Đelo Hadžiselimović, Lošo pa čakalo novo presenečenje s prihodom Žere. Frontman Crvene jabuke je v studio prišel zamaskiran in je malce prestrašil svojega nekdanjega sošolca. »Vedno sva bila 'untouchables',« je skupne šolske dni komentiral Žera, Loša pa je dodal, da je bil Žera za razliko od njega vedno bolj zaželen pri sošolkah in da je prvi vozil belega Golfa. 

Loša je brez besed ostal ob komentarju Arsena Dedića: »Če ti Arsen reče, da nisi brez talenta, to razumeš kot velik kompliment.«