Zabava

Kdo še sploh izdaja kasete?

K.Š.
11. 10. 2012, 11.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

S prvim koncertom v Orto baru v Ljubljani se je pričela jesenska turneja Dan D Tiho.

Končno pa je izšel tudi nosilec zvoka, ki so ga mnogi že težko pričakovali: kaseta shranjena v unikatno in na roke izdelano 'poleno' pri ustvarjanju katerega so sodelovali tudi člani zasedbe.
Na kaseti so predrugačene izvedbe sedmih že znanih uspešnic ter tri nove skladbe, ki jih je v studiu Boruta Antončiča posnel in masteriziral Igor Ilić – Filk, za miks pa je poskrbel Žare Pak, s katerim zasedba uspešno sodeluje že skoraj desetletje. Zadnja posnetka na strani A in B pa poslušalcem ponujata svojevrsten vpogled na priprave oz. razvoj projekta 'Tiho', saj je prvi nastal na vajah na podstrehi pevca Tokca, drugi pa na letošnjem koncertu na Lentu.
Izdaja 'lesene' kasete 'Tiho' je omejena na 100 izvodov, v prodaji samo na koncertih turneje, v trinajstih klubih po vsej Sloveniji.Dan D so si tokrat vzeli Čas zato, da bi ustavili sebe in vas. Da bi se vsi ozrli okrog sebe in našli Čas za uživanje v danem trenutku. In, ko boste pesmi poslušali, boste mnogi dobili občutek, da so bile že v osnovi ustvarjene za tako intimno in nostalgično popotovanje kot je 'Tiho'.