Zabava

Billysi – živ organizem v konstantnem spreminjanju

E.N.
5. 10. 2012, 12.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Billysi so svojo zasedbo dodobra prevetrili, prvič v taki meri, po letu 2007. Z lepim in odličnim kitaristom Maticem Ajdičem pa so se zaradi preobremenjenosti z drugimi obveznostmi sporazumno razšli. 

Billysi so dolgo iskali primernega kitarista in ga brez dvoma našli - bendu se je pridružil Matjaž Tozon - Tozonsky. V skupino pa se je vrnil tudi 'originalni basist' – simpatični in energični Martin Rozman. To seveda pomeni, da je Sergej spet poprijel za ritem kitaro.

Bobnarski stolček je spet zamenjal lastnika – mesto Jureta Dolesa je prevzel Rok Gulič (Sabalmoza). Zanimivo je, kako so Vipavčana našli. Že pred leti so ga opazili na portalu YouTube, saj je Rok objavil kar nekaj izjemnih bobnarskih priredb Billysov. Nekoč pa se je pripetila tudi mala anekdota, ker je takratni bobnar Jure zamujal na tonsko vajo v Ajdovščini, je energični Rok takoj vskočil in 'rešil' situacijo. Zdaj, ko so potrebovali novega člana, so se takoj spomnili na simpatičnega Primorca in ga sami poiskali. 

Kdo je novi kitarist?  

Tozonsky je v osnovi klasičen pianist, a v celoti kitarski samouk. Njegova značilnost je stilska neobremenjenost in širina igranja različnih stilov glasbe - od Bacha, preko Pantere do Stinga. Pravi, da je olimpijske igre najhitrejših prstov preživel pri šestnajstih. Billysi so mu bili že od nekdaj zelo všeč in ker so med njimi tudi globoke prijateljske vezi, je bilo to sodelovanje le še vprašanje časa. Tozonsky med drugim tudi pravi, da je to edina slovenska avtorska zasedba, katere si je želel postati član in je vesel, da se je to uresničilo.

Za Billyse so menjave v zasedbi nekaj normalnega, saj je skupina kot živ organizem – pomembno je, da je vsak trenutek iskrena. Z osvežitvami in občasnimi oddihi Billysi tako ohranjajo svojo iskrenost, dobro poznano energičnost na odru – vse, kar predstavlja 'rock s srcem'. 

Prevetrena zasedba je očitno vžgala kreativni žar in že v tem mesecu pričakujemo novo skladbo. Končno. V pričakovanju novega avtorskega materiala, pa si privoščimo skok nazaj v čas ... Preberi me.