Zabava

Steve Vai kmalu v Ljubljani!

K.Š./B.J.
3. 10. 2012, 11.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Novembra bo v prenovljeni Cvetličarni nastopil svetovno znani vrhunski kitarist, avtor in producent Steve Vai.

Steve Vai je kitarski virtuoz, vizionarski skladatelj in odlični producent, ki oblikuje glasbo z neskončno kreativnostjo in tehničnim mojstrstvom. V treh desetletjih je prodal več kot 15 milijonov plošč (tudi v okviru različnih sodelovanj), prejel tri Grammyje in se kot vrhunski kitarist vpisal med najboljše! Njegovo delo je bilo nagrajeno in prepoznano z mnogimi priznanji in nagradami, med njimi je prejel lepo število teh s strani Guitar Playerja. Pred kratkim je prejel tudi nagrado Les Paul.
Kot gostja bo nastopila tudi Beverly McClellan, vrhunska ameriška pevka, ki je z nastopom v oddaji The Voice ameriške nacionalne tv mreže NBC postala znana po vseh ZDA, in se povzpela v sam vokalistk blues glasbe sedanjosti. Vsekakor gre za ekskluzivni koncert – že zaradi velikosti kluba, za katerega si velja priskrbeti vstopnice čimprej.

Zadnji proizvod Vaiove odlične kitarske alkimije je plošča The Story of Light 2012), ki je sledila delu iz leta 2009 Where the Wild Things Are. Njegova diskografija obsega kar več kot 60 albumov, med njimi so mnogi nastali z Zappo, kot plod sodelovanja z Davidom Lee Rothom, Whitesnake in mnogimi drugimi. Med njegove najboljše plošče zagotovo sodijo Passion and Warfare (1990) in Sound Theories Vol. 1 & 2 (2007). Njegova druga orkestralna dela se nahajajo na The Middle of Everywhere, ki jo je premierno predstavil svetu leta 2011.

Leta 1998 je Vai ustanovil (skupaj z Ruto Sepetys) Make A Noise fundacijo, s katero pomaga mladim glasbenikom pridobiti inštrumente in glasbeno izobrazbo. “Glasba izobražuje celotno osebo kot samostojno osebo. Poučuje um, občutke in čustva,” pravi Vai. Leta 2012 je bil zato tudi nagrajen v okviru sodelovanja Make A Noise fundacije in Musicians Institute College of Contemporary Music.