Zabava

Berlusconijeva hči kriva za objavo fotografij?

STA/K.Š.
17. 9. 2012, 10.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V kioskih v Italiji so danes začeli prodajati posebno izdajo tednika Chi, v kateri so objavljene fotografije, na katerih je soproga britanskega princa Williama Kate zgoraj brez.

##IMAGE-14742##Fotografije sicer že v petek prva objavila francoska revija Closer. Obe reviji sta v lasti skupine nekdanjega italijanskega premiera Silvia Berlusconija.

Princ William in njegova soproga, ki sta trenutno na azijski turneji, bosta medtem danes sprožila postopek pred francoskimi pravosodnimi organi s ciljem doseči prepoved objave fotografij.

Chi je svoj prispevek danes naslovil z besedami: "Kate Middleton - Škandal na dvoru: kraljica je naga", objavlja pa tri, nekoliko nejasne fotografije, posnete s teleobjektivom. Na največji je Kate zgoraj brez za ograjo terase, na drugi vstaja, na tretji pa s kremo za sončenje maže ramena svojega soproga.

Alfonso Signorini se sprašuje, če ima 'prave'

Urednik revije Alfonso Signorini je izdajo pospremil z besedami, da je bodoča angleška kraljica prvič predstavljena kot navadna ženska, brez omejitev, tisti, ki so nad tem zgroženi, pa so po njegovih besedah še vedno navezani na monarhijo popolnih, nečloveških ljudi.

V reviji je objavljen tudi članek, v katerem se sprašujejo, ali so Katine prsni naravne ali ima za sabo lepotno operacijo.

Se za vsem tem skriva Berlusconi?

Fotografije, ki so bile posnete, ko je bil par na počitnicah v Provansi, je v petek objavila francoska revija Closer. Obe izdaja Berlusconijeva skupina Mondadori, njena predsednica in Berlusconijeva hči, Marina Berlusconi, pa je v nedeljo odločitev za objavo utemeljila s svobodo tiska.

"Mondadori je družba, ki to svobodo izkorišča na najboljši možen način, to avtonomijo pa so ji vedno priznavali tudi njeni delničarji," je dejala.

Britanski kraljevi par bo skušal danes s sodnim postopkom doseči, da bi prepovedali nadaljnjo objavo fotografij, ne bosta pa, kot so potrdili v prinčevem uradu, zaenkrat zahtevala odškodnine. William in Kate sta sicer že vložila tudi civilno tožbo proti reviji Closer.