Zabava

Ex-yu uspešnice v novi preobleki

K.Š.
12. 9. 2012, 10.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Tinkara Kovač nam ponuja 11 skladb v novi preobleki. Tinkarina interpretacija starejših slovenskih in nekaterih jugoslovanskih skladb, prinaša skupaj z zvoki prečne flavte nekaj drugačnega in razigranega.

##IMAGE-14650##Pravzaprav bi lahko album 'Rastemo' poimenovali kar zbirka predelav ex-yu uspešnic, ki so z ženstveno interpretacijo dobile povsem novo podobo. 

"To je glasbeni esej!"

Tinkara je o novem albumu dejala: »To ni album, to je glasbeni esej. Nove preobleke in interpretacije starejših raznovrstnih slovenskih in nekaj tudi jugoslovanskih skladb so žanrsko še najbolj blizu elektro-punku. Punk odzvanja iz mojih najstniških let in ga vzamem za svojega vsakokrat, ko v sebi kličem glas urbanega realizma. Elektronska glasba pa me zasleduje kar sama in hoče, da grem naprej, nekam, kamor še nisem šla.« 

Avtorja aranžmajev na albumu 'Rastemo' sta Iztok Turk in Tinkara Kovač, design zanj pa je ustvarila Manca Švara. 

Seznam skladb na albumu 'Rastemo':

  1. Senca

  2. Čolnič

  3. Gvendolina

  4. Krokodili Prihajajo

  5. En Majhen Poljub

  6. Rastemo

  7. Ti Se Ljubiš

  8. Je To Res

  9. Počasen Ogenj

  10. Plima

  11. Nič Novega Pod Mesecem

'Rastemo' je album, s katerim je Tinkara Kovač 'zrasla' še v eni smeri. Izjemen občutek za interpretacijo in čutnost že malce pozabljene skladbe obudita in vrneta med žive. Tinkara je album ustvarjala z veseljem in posebnim zagonom, saj je bil zanjo to prvi tovrsten projekt. A verjetno ne zadnji.