Zabava

Korn, Amon Amarth in Sabaton med vrhunci

STA / R.S.
6. 8. 2012, 14.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ljubitelji trših ritmov so se lahko že v nedeljo nastanili na Sotočju, kjer bodo v naslednjih dneh na 9. Metalcampu prisluhnili številnim, žanrsko pisanim metal skupinam.

Letošnja izdaja med vrhunci ponuja nastope zasedb, kot so ameriški nu metalci Korn, švedski viking death metalci Amon Amarth in njihovi sonarodnjaki, power metalci Sabaton.

Vse do 11. avgusta bodo druženje ob metal ritmih na fotogenični lokaciji na sotočju Tolminke in Soče na dveh odrih krojili nastopi prepoznavnih metal skupin z vsega sveta.

Ljubitelje sodobnejših metal zvokov bo v Tolmin zagotovo pritegnila skupina Korn, ki velja za eno boljših skupin v svoji zvrsti in tudi po skoraj 20 letih delovanja prepriča svoje poslušalce. Kot so zapisali organizatorji, so čustveni, agresivni in eksperimentalni le nekateri od pridevnikov, ki jih lahko pripišemo članom zasedbe.

Amon Amarth veljajo za skupino, ki sodi v sam vrh vikinškega death metala. Skupina se pojavlja kot glavna na največjih metal festivalih, njihovi koncerti pa so največkrat razprodani. Prav tako v vrh evropske metal scene sodijo švedski Sabaton, ki se ponašajo z bombastičnimi power metal himnami.

Ob boku omenjenih bodo na Tolminskem za pravi "pekel v raju" poskrbeli še Machine Head, At The Gates, Hatebreed, Paradise Lost, Testament, Edguy, Eluveitie, Kataklysm, Pain, Sodom, Korpiklaani, Epica, Napalm Death, Funeral in številni drugi.

Na festivalu je letos, poleg kampiranja na samem prizorišču, prvič na voljo tudi kamping s petimi zvezdicami za družine, prav tako bo organiziran privatni otroški vrtec. Seveda bodo organizatorji dobro poskrbeli tudi za vse lačne in žejne.

Član zasedbe Arch Enemy Michael Amott je ob lanski izdaji Metalcampa dejal: "Zame je to en od najbolj 'cool' in najbolj zanimivih festivalov zadnjih let. Vedno odlične skupine in dobre vibracije!"