Zabava

Lana Jurčević in Mejaši združili moči

T.P.
23. 11. 2017, 21.00
Deli članek:

Naši sosedje so ustvarili verjetno najbolj nenavaden glasbeni spoj tega leta.

lLst izvajalcev
Glavno sporočilo pesmi je, da je po prepiru ljubezen dvakrat slajša.

V duetu Duplo slađe so namreč svoje moči združili najbolj kontroverzni tamburaši Mejaši in mila princesa hrvaškega popa Lana Jurčević.

»Mi smo znani po tem, da so naše pesmi malo nenavadne in naši spoti prav tako. Navsezadnje smo edini tamburaši v supergah na svetu! Že v preteklosti smo imeli veliko humorističnih scen, ampak tokrat nam je po mojem mnenju najbolj uspelo. Glasbeno je pesem mešanica dveh precej različnih stilov – Laninega in našega, vendar pravijo, da se nasprotja privlačijo, to pa se je izkazalo tudi pri naši pesmi. Tematika je ljubezenska, glavno sporočilo pa je: po prepiru je ljubezen dvakrat slajša. Sporočilo pesmi je tudi glavna tema spota. Lana in naš Edo sta par, ki si ves čas nagaja. Edo Lani v sušilnik za lase strese moko, ona njemu na glavi razbije jajce … Spot je res smešen,« je o pesmi dejal član skupine Mejaši Nikola.

Lana Jurčević, ki se poleg dolgoletne glasbene kariere lahko pohvali z nazivom ene najlepših Hrvatic, pa je dodala: »Ko sem slišala pesem, sem takoj privolila v sodelovanje, čeprav se na prvi pogled ne zdimo izvajalci, ki bi se lahko dobro ujemali – kar zadeva glasbene stile seveda. Na koncu se je izšlo tako dobro, da je bila naša skupna pesem več kot dva tedna prva na lestvici najbolj gledanih posnetkov na youtubu na Hrvaškem. Užitek je bilo delati s fanti iz Mejašev in upam, da bomo sodelovanje ponovili.«