PRESENEČENJE

Goran Karan prišel na obletnico poroke, solze tekle v potokih

K.A.
20. 1. 2017, 15.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na Aktualovem koncertu žena, ki bo 3. marca v Stožicah, bo nastopil tudi hrvaški glasbenik Goran Karan. Nedavno je doživel prav posebno presenečenje, ko je bilo na obletnici poroke tudi nekaj solznih oči.

Promo foto
Goran Karan

Kaj lahko pričakujemo od koncerta v Stožicah?

Kupili bomo vijolice in potem jih bomo razdelili damam, ki bodo najbližje odru. No, zdaj se malo šalim, a to mi je ostalo v spominu, ko pomislim na 8. marec, ko sem še kot otrok mami nosil vijolice. Sebi sem že davno prepovedal, da bi v življenju karkoli pričakoval, saj si s prevelikimi pričakovanji vse pokvariš. Nekaj časa se nisem videl s slovensko publiko in morda smo si celo malo zaželeli drug drugega.

Katero vašo pesem na koncertih najraje izvajate?

Težko bi rekel, to je odvisno od koncerta do koncerta, a navadno se neka posebna čarovnija zgodi, ko pojem pesem 'Prozor kraj djardina'. V tej pesmi je takšna lepota, da se človek kar naježi in to je ponavadi tisti komad, ko se ljudem pete odlepijo od tal.

Kje najraje igrate, kje so ljudje najbolj odprti?

Subotica in tudi Novi Sad. Tam so vedno odlični koncerti. Tudi v Ljubljani je lepo. Z ljubljansko publiko imam zelo neposreden in srčen odnos. Predvsem pa si želijo kvalitetnih pesmi, to jim je pomembno.

Pred časom ste imeli poseben koncert v Turčiji. Za kaj točno je šlo?

Res je. Na povabilo Turka smo v Istanbulu igrali na njegovi 16. obletnici poroke. Ko se je pred 16 leti poročil, je bilo zaradi smrti v družini nekoliko bolj zadržano vzdušje in se je odločil ženi prirediti obletnico poroke, ki jo bo še dolgo pomnila. Žena seveda ni slutila kaj ji pripravlja, še manj, da bom tam nastopil tudi jaz. On je Turk, ona prihaja iz Latvije in obožuje moje pesmi. In sem seveda odprtih rok sprejel povabilo. Moram reči, da ji je pripravil takšno obletnico poroke, da smo dobili lekcijo vsi moški, ki smo bili prisotni. Na obletnico je v strogi tajnosti pripeljal tudi njene starše in prijatelje in najel prečudovit hotel, kjer so za njo poskrbeli frizerji in vizažisti. Oder je bil posut z listjem, ker obožuje jesen. Čudovita obletnica, veliko solz in popolno presenečenje za njegovo ženo, ki do zadnjega ni vedela kaj se ji pripravlja.