Usodna napaka na prvem srečanju

Tega Kate Midleton še danes ni odpustila Meghan Markle

S.Č.
1. 12. 2023, 16.58
Posodobljeno: 1. 12. 2023, 16.58
Deli članek:

Vse se zdi, da se Kate Middleton in Meghan Markle prav nikoli ne bosta razumeli tako, kot so nekateri ves čas upali.

Profimedia
William, Harry, Meghan in Kate.

Dve najbolj poznani kraljevi dami današnjega časa med seboj nikoli nista imeli posebno toplih odnosov. V novi knjigi Endgame Omid Scobie, odgovorni urednik kraljevih novic v reviji Bazaar, poroča o "hladni" dinamiki med Kate Middleton in Meghan Markle, ki zdaj s svojim odnosom že leta polnita stoplce svetovnih medijev.

Ko se je Meghan leta 2018 poročila s princem Harryjem, si je sprva želela v Kate najti zaveznico, ki bi se morda lahko poistovetila z njenimi težavami tujke, ki se je poročila v britansko kraljevo družino. Vendar se Kate ni zanimala za tesno prijateljstvo z vojvodinjo. Sprva sta bili sicer v javnosti ves čas nasmejani in zdelo se, da so odnosi med njima precej dobri.

"Za Meghan, ki je večino časa, ko je bila še v kraljevi družini, doživljala osamljenost in izolacijo, je obstajalo upanje, da bo Kate oseba, na katero se bo lahko obrnila vsaj za spodbudno besedo v svojih najtežjih trenutkih, vključno s čustvenimi težavami med nosečnostjo," piše Scobie. Dodaja, da sta bili nekoč obe ženski iz srednjega razreda, ki sta bili pripeljani v hišo Windsor, kjer se je zanju začelo zares nepredstavljivo drugačno življenje. Kate pa ni bila zainteresirana, da bi z Meghan vzpostavila tovrstno vez.

Vir je Scobieju povedal, da je Kate, ki očitno ni bila Meghanina oboževalka, lahko hladna, če ji nekdo ni všeč. Drugi zanesljivi vir pa dodaja, da je več časa porabila za to, da je govorila o Meghan, kot da bi se pogovarjala z njo. Kateino dojemanje Meghan se z leti menda ni prav izboljšalo. Scobie ugotavlja, da se je Kate v šali zdrznila, ko se je v njeni bližini pojavilo Meghanino ime.

Profimedia
Meghan Markle in princ Harry

Zdi se malo verjetno, da se bosta svakinji sporazumeli, glede na to, da med njima od konca leta 2019 ni bilo skoraj nobene neposredne komunikacije, razen nekaj kratkih vljudnostnih besed. Glede Kateine nekdaj tesne vezi s princem Harryjem Scobie piše, da se bo vedno z veseljem spominjala tistih trenutkov in odnosa, ki ga je imel z njenimi otroki.

Harry se v svoji knjigi Spare spominja, da je Meghan med prvim srečanjem z princem Williamom in Kate, ki sta bila velika oboževalca njene serije Suits, naredila napačno potezo. Ko sta prišla k Harryju na večerjo, se je Meghan približala Williamu in ga objela. To ga je popolnoma prestrašilo, piše Harry. Zadržan je bil. William ni objel veliko neznancev, medtem ko je Meghan vedno objemala večino njih. Že takrat je Kate zviška pogledala na Američanko in to se do danes ni spremenilo.

Dodal je: "Will je upal, da ga bo pozdravila s standardnim spoštovanjem po protokolu, a tega ni vedela saj ji tega nisem povedal. Ob srečanju z mojo babico, pokojno kraljico Elizabeto II., sem ji jasno povedal, da je to kraljica ter protokol. Ob srečanju z mojim bratom pa je bil to samo Willy, ki je oboževal serijo Suits."

Je res naredila tako hudo napako?