Svet slavnih

Sharon Stone je za Leonarda DiCapria ponudila plačo

Stella Čebin
22. 11. 2023, 16.18
Deli članek:

Leonardo DiCaprio je razpravljal o tem, kako pomembna je bila Sharon Stone za napredovanje njegove kariere.

Profimedia
Leonardo DiCaprio

V svojih spominih "The Beauty of Living Twice" je Sharon Stone razkrila, da je bila ključnega pomena pri nakupu filma DiCaprio in Russell Crowe "The Quick and the Dead".

Leonardo DiCaprio je predkratkim delil svoje mnenje o tej zadevi in dodal, da se ji je večkrat zahvalil za takšno gesto. "Velikokrat sem se ji zahvalil," je rekel za E! Novice. "Ne vem, ali sem ji poslal dejansko fizično zahvalno darilo, vendar se ji ne morem dovolj zahvaliti. Rekla je: 'To sta dva igralca, s katerima želim sodelovati.' To je neverjetno. Bila je velika zagovornica kinu in dajanje priložnosti drugim igralcem, zato sem zelo hvaležen."

DiCaprio je pred kratkim zapustil svojo kritično hvaljeno predstavo "What's Eating Gilbert Grape", ki je izšla, ko je bil star le 19 let. To mu je omogočilo, da si pribori mesto za prvo nominacijo oskarja.

Stone je v svojih spominih zapisala, da je ponudila plačilo za DiCapria in Russell Crowejevo plačo, da bi delala z njima. "Ta otrok po imenu Leonardo DiCaprio je bil po mojem mnenju edini, ki je uspel na avdiciji, bil je edini, ki je prišel in jokal ter rotil svojega očeta naj ga ima rad, ko je umrl v prizoru," je Sharon zapisala v knjigi. "Studio je rekel, da če si ga tako zelo želim, ga lahko plačam iz svoje plače. Tako sem tudi storila."

Reuters
Sharon Stone

Odločitev je Sharon Stone pomagala postati producentka

Stone je v svojih spominih zapisala, da je bilo nasprotovanje studiu ključnega pomena za njeno kariero in razvoj kot profesionalke. »Pridobivanje producentskega kredita kot igralka, je v mojem poslu pogosto pojmovano kot 'posel nečimrnosti' kar pomeni, da te plačajo za delo, a za vraga utihni in se drži stran od poti,« je zapisala v svojih spominih.

»Ne bom sprejela dogovora o nečimrnosti in jim to vnaprej povem. To je nezakonito in vedno dodam, da rada delam v okviru zakona. To povzroči veliko tišine in malo veselja na drugi strani.” za konec dodaja Sharon.