Potep z Leo

Oddaja, ki prinaša svežino, zanos in številčnejšo publiko

S.Š.
5. 9. 2023, 14.32
Posodobljeno: 5. 9. 2023, 15.13
Deli članek:

Lea Mederal Gams o oddaji Potep z Leo na Aktual TV in TV Veseljak Golica

arhiv Media24
Lea Mederal Gams

Leo zagotovo poznate, ona je tista vitka ženska, ki vodi v hribe, po prijaznih poteh, znane Slovence oziroma tiste, ki si upajo z njo in zadihani pripovedujejo svoje zgodbe. Ker morajo paziti, kje in kako stopajo, po navadi povejo Lei več, kot bi ji sicer. Z nekaterimi od njih je postala prijateljica. Nekateri pa se hoji v hrib in intervjuju rajši odrečejo, a takšnih ni veliko.

Oddaja Potep z Leo prihaja na spored Aktual TV v torek, 12.septembra ob 20.00, in na TV Veseljak Golica v četrtek, 14.septembra ob 20.00. Njen prvi gost na Aktual TV bo Klemen Bunderla. On najbrž ne bo zadihan, saj je vajen hoje v hribe še od Aktualovih in Veseljakovih akcij Gremo v hribe. Pa tudi sicer skrbi za kondicijo. Pogovor pa bo sigurno zanimiv.

Nekateri znani Slovenci so nad hribi bolj navdušeni kot drugi

Oddaja Potep z Leo je stara 5 let »bruto« in 3 leta in pol »neto«. »Oddajo Potep z Leo sem začela snemati pred 5 leti. Je imela pa oddaja vmes leto in pol pavze zaradi porodniške, tako da jo snemam vse skupaj 3 leta in pol. Niti sanjalo se mi ni, da bo oddaja doživela tako lep odziv javnosti. Ne mine dan v naravi, ko ne bi srečala planinca, ki z navdušenjem pove, da redno spremlja oddajo in gre na izlet po mojih priporočilu. Tudi na Facebooku se lepo bližamo okrogli številki 50.000 rednih sledilcev.«

Se ji kdo upre, kdo reče ne? »O, seveda je bilo kar nekaj Slovencev, ki jih nikoli ne bi spravila v hribe. Nekateri imajo tak odpor, da nočejo hodit niti 30 minut, a nič hudega, grem pa s takimi, ki jim ni odveč, da se malo spotijo,« se prav nič ne jezi Lea. In nadaljuje: »Vzponi so včasih res kar zelo naporni, a ravno takrat se gostje najbolj odprejo in sprostijo. Mislim, da je ravno to čar oddaje. Gre za sproščen koncept, kot bi se pogovarjala dva prijatelja, ki hodita v planine. Ni zraven motečega snemalca, saj snemam jaz, ni umetnega studijskega okolja ... Prav zato se gostje bolj odprejo in razgovorijo. Mislim pa, da so toliko sproščeni tudi zato, ker se družimo praktično ves dan in vidijo, da jih nočem nič hudega,« se malce nasmeje Lea.

Oddajo Potep z Leo lahko gledate na Aktual TV vsak torek ob 20.00, prvič 12.septembra, na TV Veseljak in Golica pa vsak četrtek ob 20.00, prvič 14.septembra.

V hribe se je podal tudi 100 letni Franc

Zakaj se je z oddajo preselila na Aktual TV in TV Veseljak Golica? »Ker to prinaša neko svežino, zanos, številčnejšo publiko in prečudovito ekipo, ki mi bo stala ob strani in pomagala, da bom oddajo še nadgradila z novo grafiko, vizualnimi animacijami, cilji … Še vedno pa bo oddaja objavljena vsak teden tudi na Youtubu. Še naprej bom v oddajo vabila naše estradnike, a ne samo njih. Odločila sem se, da večkrat v oddajo povabim tudi Slovence, ki niso javno znani, imajo pa neko močno inspiracijsko zgodbo. Se pravi, da bom večji poudarek dajala zanimivim in ne samo znanim Slovencem. Lahko razkrijem, da bo prvi gost na novi televiziji vsem dobro poznan Klemen Bunderla, v mojo družbo pa kmalu (po nekaj mesečnem glasbenem premoru) prihaja tudi Nika Zorjan. Ostali gostje naj ostanejo presenečenje,« zaključi Lea.

arhiv Media24
Lea z otrokom

Kdo od gostov pa jo je najbolj navdušil? »Navdušilo me je res veliko gostov. A morda najbolj 100 letni Franc, ki je postal moj vzornik. Tudi jaz imam željo, da bom nekoč tako kot on pri 100 letih še vedno smučala in hodila v hribe,« pohvali 100 letnika Lea. 

Dobro tako za dušo kot tudi fizično počutje

Leo moram seveda vprašati, kako ohranja tako čudovito postavo, čeprav je odgovor skoraj na dlani. »Hvala za kompliment. Se mi zdi, da je za vitko liniji veliko kriva genetika. Če pogledate mojo mami, je podobno grajena in pri 62 še vedno čisto fit. Bi rekla, da imam res dober metabolizem, ker pojem veliko. Je pa tudi tako, da jem večinoma zelo zdravo ekološko prehrano, ko je le mogoče. Izogibam se belemu sladkorju, ampak ne zato, da bi pazila na vitko linijo telesa, pač pa zato, ker beli sladkor res ne naredi nič dobrega telesu. Se pa spomnim, da sem kot najstnica na morju pojedla po 4 sladolede na dan, pa sem bila še vedno suha ko pajek. Poleg tega da 1 - 2x na teden hodim v hribe, se trudim, da 1x - 2x obiščem tudi fitnes. Drugače pa tečem za sinom, ga dvigujem in nosim, ko se mu ne da hoditi in imam tako tudi domači fitnes,« se smeje Lea.

Ima ob sinčku kaj časa za hobije? »Za hobije je, ko postaneš mati, bolj malo časa. Ko pa vseeno pridem do nekaj časa zase, ga izkoristim za druženje s prijateljicami, meditacijo v naravi in branje knjig.«

O materinstvu in ljubezni

Kako pa je Lei všeč dejstvo, da je poročena? »Sem poročena in všeč mi je tako,« zatrdi Lea. »Poroka mi predstavlja potrditev ljubezni. Je pa tako, da če me mož ne bi zaprosil, sama ne bi nikoli pokleknila pred moškim, sem preveč staromodna. Mislim, da je prav, da moški naredi ta korak.«

Kako ji je življenje spremenilo materinstvo? »Sem mamica in sem res hvaležna za to izkušnjo, zaradi katere sem popolnoma spremenila pogled na svet. Se mi zdi, da po rojstvu otroka živim neko čisto novo življenje. Prioritete se ti povsem spremenijo. Ljubezen do otroka je res nekaj tako lepega in jo razumeš šele takrat, ko postaneš starš. Definitivno pa je z otrokom veliko težje nadaljevati kariero. Manj sem fleksibilna, bolj moram izkoristiti vsakih 5 minut, ko imam čas zase ... Nimam toliko časa za sestanke, kot sem jih imela prej, tako da je dosti bolj naporno kot pred rojstvom otroka.«