Zabava

Luka Basi pred poroko končno zapel v slovenščini

M. T. V.
9. 6. 2023, 14.25
Posodobljeno: 9. 6. 2023, 14.25
Deli članek:

Do zdaj smo s Slovenjgradčanom prepevali v hrvaščini, zdaj pa se lahko prepustimo poletnemu sanjarjenju z romantičnimi stavki v slovenščini.

Neo Visuals
Luka Basi

Priljubljeni pevec Luka Basi, katerega pravo ime je Matej Prikeržnik, je do zdaj prepeval le v hrvaščini in s tem sicer navdušil občinstvo tako pri nas kot na Hrvaškem. A zakaj ne tudi v slovenščini? »Nekaj časa sem se bal, da moje skladbe v slovenščini ne bodo imele take čarovnije,« je priznal. »A sem potiho vedel, da bo prišel čas, ko me bo nekaj brcnilo v rit in bom naredil tudi ta korak.«

In ta brca je zdaj prišla: izdal je pesem Skrito v raju, svojo prvo v slovenščini! »Bal sem se tega izziva, a sem ga zajel z veliko žlico in velikim ponosom,« pove zdaj, ko je pesem ugledala luč sveta. »Rad presenečam. Tako zasebno, kot v glasbi. Je pa težko stopiti iz cone udobja. Vedno več nastopamo na Hrvaškem. Hiti, ki sem jih posnel, so postali stalnica zabav na obeh straneh meje. Ostajam zvest svoji zgodbi in vztrajam na tej poti, a se ustvarjanje tudi v našem lepem jeziku zdi (vsaj v mojem primeru) nekaj novega, svežega in nekaj, na kar so me že daljši čas nagovarjali tako oboževalci kot mediji in kolegi.«

Tudi s slovenskim tekstom ostaja zvest romantičnemu melosu zabavne glasbe in prepeva o ljubezni. »V življenju je pomembno, da najdeš osebo, ki te sprejme tako angela, kot hudiča. In samo oseba, ki te noro ljubi, vzame oba obraza,« se dobro zaveda 29-letnik, ki je svojo posebno osebo očitno našel v 28-letni pevki Nastji Gabor (verjetno se je spomnite iz lanske oddaje Znan obraz ima svoj glas). Poleti ju čaka velik mejnik: avgusta bosta stopila pred oltar. Par ima sicer že dva otroka, 4-letnega Taia in 3-letno Tio. S prstanom na roki pa se sredi septembra Luka že tretjič vrača v Križanke, tokrat s Spektaklom duetov.

Facebook
Luka s svojo Nastjo
Novo pesem pa je pravkar izdala tudi Nastja, in sicer Za tebe bi vse to ponovila. »Življenje nam vedno prinese ogromno ovir in s pravo osebo so zlahka premagljive,« dva meseca pred poroko pomenljivo pravi Nastja.