Deželak Junak

Denis Avdić: Ne želimo zbrati milijon evrov!

R.T.
9. 6. 2023, 12.58
Posodobljeno: 9. 6. 2023, 12.59
Deli članek:

Denis Avdić je le nekaj ur pred prihodom Deželaka Junaka v cilj nagovoril Slovence v živo iz Debelega rtiča, kraja, kjer vsako poletje čofota veliko presrečnih otrok, ki prav po naši zaslugi lahko uživajo na morskih počitnicah.

Darja Štravs Tisu
Miha Deželak in Denis Avdić

Avdić je s svojimi besedami odlično povzel bistvo te dobrodelne akcije, ki vsako leto združuje Slovenijo. Njegov govor povzemamo v celoti:

»Današnje jutro zagotovo ni bilo veselo, ampak če drži tisto – slab začetek, dober konec, potem bo danes zvečer ena hudičevo vesela cifra. Zakaj poudarjamo cifre? Na koncu v življenju vedno pridemo do cifer. In to cifro potrebujemo zato, ker veliko otrok te cifre nima. Lani smo zbrali skoraj milijon. Ali si želimo letos zbrati skoraj milijon evrov? Moj odgovor je ne. Ne želimo si zbrati milijon evrov, mi ga hočemo zapraviti. Takoj! Mi dobimo milijon, septembra smo že 'broke'. Je pa to milijon, ki ni 'sfučkan' v tri krasne. V 30, 40, 50, 60 krasnih avtobusov polnih otrok gre tole. Koliko bo teh krasnih avtobusov, je odvisno od vseh nas, od naših smsov POMAGAM5 na 1919. Zakaj donirati za otroke? Najde se tudi komentar, zakaj država ne poskrbi za otroke? Ali pa – zakaj morajo otroci na morje, jaz tudi nisem bil? In ja, imate prav. Če gledamo s strani glave, imate prav. Če pa gledamo iz srca, pa je edina prava stvar, ki jo lahko naredimo, ta, da jim to morje omogočimo. Človek je tak, da v krizi najprej rešuje sebe. Vedno rešujemo sebe, razen, če je poleg tebe otrok. Takrat pa glava odpove in odloča samo srce. Odrasli riskiramo življenje za otroke, saj odloča srce. Pa tudi tako je, če se nam nekaj slabega zgodi, smo žalostni. Če žalost traja, kam to pelje? To vodi samo še navzdol. Zato je zelo pomembno v življenju imeti vesele trenutke. Zdaj je na nas - glava pravi, da smo prispevali dovolj denarja, srce pa bi verjetno stisnilo še zadnjih pet evrov. Ne poslušati glave, roka naj gre na telefon in skupaj stisnimo POMAGAM5 na 1919. Iskrena hvala od vseh nas, imejte lepo poletje, imam občutek, da ga bo veliko otrok letos imelo.«