Slabi obeti

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na možgane

M. T. V.
8. 6. 2023, 15.25
Posodobljeno: 8. 6. 2023, 17.06
Deli članek:

Shannen Doherty se že od leta 2015, leta 2020 se je rak razširil do četrte stopnje, zdaj pa je razkrila, da se je že razširil na možgane.

Profimedia
Shannen Doherty

52-letna igralka Shannen Doherty, ki se je spominjamo iz serij Beverly Hills in Čarovnice, je preko družbenih omrežjih sporočila, da se ji je rak razširil na možgane in očitno že nekaj časa hodi na obsevanje (radioterapijo). Delila je posnetek iz zdravljenja v radiacijski komori, ki ga je prestala enkrat januarja, in zraven zapisala: »Moj strah je očiten. Sem strašansko klavstrofobična in veliko se je takrat dogajalo v mojem življenju. Ampak ta strah … Nemir … Časovno sovpadanje … Tako je videti rak.«

Igralki so raka na dojkah prvič odkrili leta 2015, prestala je mastektomijo in kemoterapijo ter leta 2017 sporočila, da se je rak ustavil. A leta 2020 je sledila šokantna novica: rak se je ne le vrnil, ampak tudi napredoval do četrte stopnje. Zdaj pa se je razširil v možgane. Kljub slabim obetom Shannen še naprej javno deli svoje izkušnje z boleznijo in s tem vliva upanje ženskam s podobno diagnozo, predvsem pa želi osvestiti vse, naj se redno pregledujejo in udeležujejo preventivnih pregledov.