Pogodil se je

Slavni igralec plačal ženski, ki ga je obtožila posilstva

M. T. V.
6. 6. 2023, 22.26
Deli članek:

Cuba Gooding ml. se je tik pred začetkom sojenja zaradi posilstva izvensodno pogodil z žensko, ki ga obtožuje, da jo je leta 2013 posilil.

Profimedia
Cuba Gooding ml.

Leta 2020 je neznana ženska vložila tožbo proti igralcu Cubi Goodingu ml., češ da jo je leta 2013 dvakrat posilil v hotelski sobi v New Yorku. Povedala je, da jo je povabil v svojo sobo, se nato pred njo slekel in ji blokiral izhod tako, da se je postavil pred vrata. Porinil jo je na posteljo in jo dvakrat posilil. Igralec je njene trditve zanikal in dejal, da je šlo za incident brez kriminalnega dejanja.

A le nekaj minut, preden bi se moralo sojenje začeti, se je igralec očitno pogodil. Sodišče je sporočilo, da je sojenje odpovedano, saj sta »tožilec in toženi razrešila zadevo«. To pomeni, da se je 55-letni igralec pogodil in žensko izplačal, da je odstopila od tožbe. O kakšni vsoti govorimo, trenutno še ni znano, igralčev odvetnik tudi še ni podal uradne izjave.

To ni prvič, da je bil igralec obtožen spolnega nasilja. Leta 2019 ga je neka ženska prijavila policiji, ker jo je zgrabil za dojko v enem od newyorških barov. Kmalu sta se s podobnimi obtožbami oglasili še dve ženski, aprila 2022 je svoja dejanja priznal, za kar je dobil denarno kazen in pol leta terapij.