Zabava

Aktualovci in Veseljaki v hribe prinesli sonce in zabavo

PR
25. 5. 2023, 10.07
Posodobljeno: 25. 5. 2023, 11.52
Deli članek:

Po tednu ne preveč obetavnega vremena je sobotni dan poskrbel za vremenske razmere, ki so do Ruške koče na Arehu, prizorišča prvega od šestih dogodkov letošnje že 14. sezone akcije Laško Gremo v hribe, privabile številne obiskovalce.

Luka Švigelj
Natalija Verboten se je na dogodku z mikrofonom podala tudi med razposajene pohodnike.

Na točko, ki leži nad tisoč metri nadmorske višine, kjer pregovorno ni greha, pa sta več kot tisoč pohodnikov privabili tudi vedno nasmejani ekipi Aktuala in Veseljaka.

Luka Švigelj
Ekipe Aktuala, Veseljaka in akcije Laško Gremo v hribe so se nasmejane povzpele na Ruško kočo.

Pester glasbeni program, zabavne animacije, dobrote z žara in hmeljev napitek 0,0 so poskrbeli, da je bilo tako med potjo kot na njeni končni točki zelo veselo. Prve pohodnike sta ob poskočnih ritmih pričakala Dean on the Mike iz Aktualove Galame in Nina Cestnik Pavlič, voditeljica Veseljakove Pumpe, ki sta skupaj z dolgoletnim prvim glasom tega vseslovenskega hribovskega projekta Pivovarne Laško Gregorjem Janežičem skrbela za povezovanje zabavnega oziroma, če povzamemo Deanove besede, »kulturno-umetniškega programa« na Pohorju.

Luka Švigelj
Uvodna zdravica znamenitega laškega pivovarja v družbi Modrijanov, Gregorja Janežiča in Nine Cestnik Pavlič.

Luka Švigelj
Znameniti laški pivovar.

Glasbeniki poskrbeli za energijo

Sezono 2023 so kot prvi glasbeni gostje začeli težko pričakovani Modrijani. Najprej z zdravico z nektarjem iz zelenega zlata, ki ga je na oder prinesel znameniti laški pivovar. Tisočglava množica je skupaj s toplimi sončnimi žarki bučno pozdravila tudi nastop energičnega Dejana Dogaja in prelestne Natalije Verboten, ki je razposajene hribolazce povezala v priljubljeni vlakec. »Nepozaben dogodek! Z razgledom in prešernim vzdušjem, ki se vedno naredi v hribih, si napolniš tako srce kot dušo, zato bomo še hodili v hribe,« je povedala Natalija.

Luka Švigelj
Ob prihodu Modrijanov je med občinstvom završalo

Luka Švigelj
Stari maček akcije Laško Gremo v hribe Dejan Dogaja je poskrbel za neverjetno energijo.

Luka Švigelj
Predstavniki znamke Laško, Aktuala in Veseljaka v družbi glasbenika Dejana Dogaja.

Bogat spremljevalni program je med drugim postregel tudi z obiskom nogometašev NK Maribor in dal zmagovalca v vriskanju, ki je v dolino odšel bogatejši za kultne laške pumpar’ce ročne izdelave, prisotne pa je z odra in skupaj z zbranimi kolegi radijci pozdravil tudi Klemen Bunderla z Aktuala. Voditeljica Židanega popoldneva na Veseljaku Ajda Mlakar je že med jutranjim vklopom v radijski program pozvala k stiskanju pesti za sonce, kar se je obrestovalo. Skupaj s pohodniki pa se je na pot podal tudi Aktualov Rudi Sieger, ki je prvi letošnji pohod v sklopu akcije Laško Gremo v hribe izkoristil kot del priprav na triatlon Ironman.

RA
Tončkov dom na Lisci bo poln dobre glasbe

Uvodni dogodek je hribovski krst te sezone soglasno opravil z odliko. Ob koncu, okoli 14. ure, pa so se ekipi Veseljaka in Aktuala ter številni pohodniki z vseh koncev države strinjali, da se zagotovo spet srečajo na naslednjem dogodku na Lisci, ki bo že v soboto, 3. junija. Tja sta udeležence še posebej vneto vabila domačin Poštar Lojz iz istoimenske Veseljakove oddaje ter njegova navihana soseda Zinka, ki vse tokratne zamudnike pozivata k popravnemu izpitu na Lisci in spomnita, da ne samo da v hribih ni greha, greh je ostati v dolini!

Več utrinkov sobotnega dogajanja najdete v spodnji fotogaleriji: