Izziv

FOTO in VIDEO: Jano Morelj so v Laškem nosili po rokah!

R.T.
19. 5. 2023, 10.53
Posodobljeno: 19. 5. 2023, 10.59
Deli članek:

Včeraj so v Laškem doživeli enega najboljših ogrevalnih žurov pred tradicionalnim Festivalom Pivo in cvetje Laško!

Darja Štravs Tisu
Ogrevalni žur pred tradicionalnim Festivalom Pivo in cvetje Laško.

Ena najbolj priljubljenih radijskih voditeljic v Sloveniji, Jana Morelj iz Radia 1 je namreč uspešno opravila izziv, ki so ji ga zadali prijatelji iz pivovarne. Iz Obale je uspešno dostavila zgodovinsko flaško Laško domov v Laško. Izziv je bil precej težji, kot se morda sliši. Jana je morala v dveh dneh priti z Obale do Ljubljane peš ali s kolesom. Uporabila je obe metodi in v prestolnici še pravočasno ujela vlak za Laško.

To pa ni bil običajen vlak, temveč party vlak, kjer jo je že čakal obraz festivala Dejan Dogaja z ekipo Radia 1 in ostalimi poslušalci, ki so bili željni zabave. Pot do Laškega je minila kot bi mignil, saj je bilo na vlaku poskrbljeno za hladno pivo in dobro glasbo.

Ko je ekipa prispela v Laško, pa se je zabava šele začela. Zbrano druščino sta pričakala Anja Ramšak in Robert Roškar, ki sta popoldanski program Šou domov vodila v živo iz občinskega dvorišča v Laškem.

Jano, ki je ambasadorka festivala, je na cilju doletela velika čast. Župan Občine Laško, Marko Šantej ji je namreč izročil poseben ključ - ključ laških simbolov.

''Glede na to zahtevno pot, ki jo je Jana prestala in je steklenico, celo, pa čeprav prazno prinesla do Laškega, mislimo, da si res zasluži en prav poseben poklon. V ta namen ji bomo podarili v trajno last ključ laških simbolov - simbol termalne vode, najboljšega piva, cvetja, medu in nas gostoljubnih ljudi,'' se je Jani zahvalil župan.

Imela pa je tudi čast, da otvori letošnji že 58. Festival Pivo in cvetje Laško, in sicer tako kot narekuje tradicija - pipico je zabila v sod sveže zvarjenega piva Laško.

Po uradnem delu je bil čas za nepozabni žur, za katerega je poskrbela vedno energična skupina Elvis Jackson z mini koncertom. In kljub temu, da je imela Jana za sabo naporno pot, je zbrala še dovolj energije, da je z njimi zažurala.

Vzdušje je bilo tako veselo, da je nekaj moških članov občinstva Jano na napihljivi blazini dvignilo visoko v zrak in jo nosilo po rokah. Za smeh in zabavo je bilo tako odlično poskrbljeno, kot bo tudi poskrbljeno na največjem žuru poletja, ki nas čaka od 14. do 16. julija v Laškem.