Ogrožanje varnosti v prometu

Zakaj sta Harry in Meghan panično bežala pred paparaci?

R.T.
17. 5. 2023, 18.30
Posodobljeno: 17. 5. 2023, 18.31
Deli članek:

Princ Harry, Meghan in njena mama so bili udeleženi v »skoraj katastrofalnem avtomobilskem zasledovanju«. Kaj sploh to pomeni? Pred kom so bežali in zakaj?

Profimedia
Harry je snemal vsiljive fotografe.

Harry in Meghan, ki sta distancirana od britanskega dvora, sta se v torek zvečer po nekem dogodku v New Yorku usedla v avtu, sledile pa so domnevno dramatične minute. Harryjev predstavnik za stike z javnotmi je na pol skrivnostno dejal, da je »neusmiljeno zasledovanje« trajalo več kot dve uri, večkrat pa so bili blizu trčenja z drugimi vozniki, policisti in pešci.

Zakaj pa je voznik, ki je prevažal Harrya in Meghan tako drvel, pred kom je bežal? So jima stregli po življenju ali so bili »oboroženi« le s fotoaparatom ali kamero?

Bili so le paparaci, ki naj bi tako »neusmiljeno« zasledovali Harryev avto, da je postalo nevarno. In če bi Harryev voznik vozil počasneje, kaj bi se zgodilo, bi bila vožnja še nevarna? Na to iz Harryevega tabora ni odgovora. Kakor koli, Harry naj bi se s svojim telefonom posnel »neprilagojeno« vožnjo paparacev, newyorška policija pa zaenkrat domnevnega dogodka ne komentira.