Evrovizija

Slovenske glasove bo nocoj sporočila Melani Mekicar

N.S.
13. 5. 2023, 14.54
Posodobljeno: 13. 5. 2023, 20.30
Deli članek:

Po 26. nastopih v velikem finalu Evrovizije sledi dolgo glasovanje vseh držav. Iz Slovenije se bo v živo v Liverpool letos oglasila igralka in voditeljica.

Adrijan Pregelj
Igralka in voditeljica Melani Mekicar bo v Liverpool sporočila slovenske točke glasovanja.

Nocoj bomo stiskali pesti za slovenske prestavnike Joker Out, ki bodo v velikem finalu izbora za Pesem Evrovizije nastopili pod zaporedno številko 24.

Adrian Pregelj/RTV Slovenija
Melani je skupaj z Bojanom Cvjetićaninom vodila EMO 2022.

Po vseh 26. nastopih v finalu glasbenega tekmovanja pa sledi dolgo glasovanje vseh sodelujočih držav letošnje Evrovizije. Evrovizijske točke bodo tudi letos v Liverpool v živo sporočali predstavniki posameznik držav. Slovenske barve bo letos prvič zastopala simpatična voditeljica in igralka Melani Mekicar. Kot je povedala, je to zanjo velika čast in se že resnično veseli, da bo letošnja Evrovizija zanjo najbolj nepozabna od vseh. "Nocoj me je doletela čast, da na finalu evrovizije sporočam točke slovenske žirije in kot ogromna fenica evrovizije je to absolutno stvar katere se v svoji karieri do zdaj najbolj veselim! Še toliko več pa mi vse skupaj pomeni tudi zato, ker so v Liverpoolu naši Joker out, ki si absolutno zaslužijo biti na finalnem odru, in ker se bom lahko pogovarjala z Graham Nortonom, ki je eden mojih najljubših voditeljev. Komaj čakam, da si pomahamo preko ekranov!

Adrian Pregelj/RTV Slovenija
Melani Mekicar je sicer sovoditeljioca Blaža Švaba v oddaji V petek zvečer.

Spomnimo, vrsto let je evrovizijske glasove Slovenije sporočal zabavni voditelj Peter Poles, javljali pa so se tudi že Andrea Flego, Lorella Flego, Klemen Slakonja, Tinkara Kovač, Lea Sirk in drugi. Letošnja sprememba je za mnoge več kot dobrodošla, saj je Melani Mekicar že večkrat navdušila slovenske gledalce, zato je čas, da navduši še gledalce po Evropi in drugod.