FOTO in VIDEO

Jana Morelj in Miha Deželak zelo osebno s smučarskimi skakalci

N. N.
11. 4. 2023, 13.49
Posodobljeno: 11. 4. 2023, 13.55
Deli članek:

Priljubljena voditelja Radia 1, Jana Morelj in Miha Deželak, sta po končani sezoni smučarskih skakalcev imela prav posebno čast. Na pobudo Pivovarne Laško, ki je velika podpornica slovenskega športa, ki daje naši skakalni reprezentanci res pravi »vzgonski veter«, sta jih povabila na obisk in se jima skupaj s poslušalci Radia 1 zahvalila za izjemno sezono in dosežke, s katerimi so nas razveseljevali pozimi.

Darja Štravs Tisu
Miha Deželak in Jana Morelj sta ob koncu smučarske sezone poklepetala z našimi skakalci.

Na obisk v so prišli Katra Komar, Timi Zajc, Maja Vtič, Lovro Kos, Nika Križnar, Domen Prevc, Ema Klinec, Žiga Jelar in Anže Lanišek. Med enournim intervjujem smo izvedeli veliko zanimivosti o naših športnikih, predvsem zasebne narave. Prvi pojoči skakalec v Sloveniji, Žiga Jeler, je zaupal, da je v Planico šel skoraj iz bolniške postelje. »Imamo dobre infuzije in antibiotike. Predvsem pa je bila želja po velikanki tako velika, da sem mentalno pretental telo,« je dejal Jeler, ki je Jani odgovoril na vprašanje, če lahko s pesmijo opiše, kako je leteti: »Lahko opišem kar s svojo pesmijo Letim brez pravil, ker mene je strah višine, kadar nisem v skakalni opremi. Oprema mi da občutek varnosti. Ko se vsedem na rampo, pa ni več strahu. Sovražim adrenalinske parke, čeprav si pripet. Na skakalnici pa dobim pogum.«

Večkratna zmagovalka tekem svetovnega pokala, dobitnica velikega kristalnega globusa, zlata olimpijka in bronasta iz zadnjega svetovnega nordijskega prvenstva v Planici, Nika Križnar jima je zaupala, da se po končani sezoni veseli izletov s fantom po Sloveniji in da bo znova postala teta. »Svoje nečake učim in jih bom učila samih neumnosti,« se je zasmejala in poskrbela za smeh med vsemi pristotnimi.

Aktualni svetovni prvak in dobitnik zlate olimpijske medalje, Timi Zajc je priznal, da je še vedno zelo utrujen in se ni imel časa spočit. »A si ti vesoljec? Ti greš lahko tri rampe nižje od ostalih in lahko letiš v poden. Kako ti to uspe?« ga je vprašal Deželak. »Če lahko s toliko manj metri zmagaš, zakaj pa ne (smeh).«

Darja Štravs Tisu
Naši skakalski asi so Jani in Mihu izdali mariskakšno zanimivost.

Tretja skakalka v skupnem seštevku svetovnega pokala, dekle s trenutnim najdaljšim poletom med ženskami, rekordnih 226 metrov, Ema Klinec je Jani in Deželaku zaupala, da je že zelo zgodaj želela postati skakalka. »Mene so morali kar malo bremzati, jaz sem že pri štirih letih želela postati skakalka, starejši brat in sestra sta bila skakalca, opazovala sem jih na treningih. Tega sem si zelo želela, v klubu smo imeli dobre pogoje,« je povedala Ema.

Tretji v skupnem seštevku Anže Lanišek je dejal, da je zelo hvaležen svoji ženi, ki ga pri tem športu močno podpira in poskrbi za petletnega sina. »Otrok ima enega starša. Bi si želel, da sem več s sinom, ampak žal, to je moja služba in sem situacijo sprejel. Veliko je odrekanja, ampak imam res dobro podporo. Doma pa seveda veliko časa preživim z ženo in otrokom,« je dejal 26-letni Lanišek, ki ga prijatelji kličejo Žaba. »Ko sem bil star 6 let je bila v Sloveniji ravno nogometna evforija, saj so se naši uvrstili na SP. Nosil sem zelen dres in ko sem se igral na igrišču in pri eni izgri izgubil, sem moral za kazen skakati kot žaba,« je v smehu razkril Anže, ki se ga še danes  drži ta vzdevek.

Darja Štravs Tisu
Na koncu je skakalce in voditelja presenetil še pevec Dejan Dogaja.

Sicer pa sta Jana in Deželak imela na koncu pogovora še eno presenečenje za skakalce. Laško jim je namreč prinesel bon za poletno zalogo piva, pevec Dejan Dogaja, ki je ambasador Festivala Laško Pivo in cvetje, pa je vsakemu dal vstopnico za največji žur poletja, ki bo od 14. do 16. julija.