Dobila tožbo

Igralka oproščena nesreče na smučanju, zahtevala le 1 dolar odškodnine

E. J.
31. 3. 2023, 09.30
Posodobljeno: 31. 3. 2023, 09.32
Deli članek:

Igralka Gwyneth Paltrow je dobila tožbo proti moškemu, ki je trdil, da se je vanj zaletela med smučanjem.

Profimedia
Porota se je postavila na stran oskarjevke Gwyneth Paltrow in ugotovila, da igralka ni kriva za zlomljena rebra in poškodbo možganov, ki jih je utrpel upokojeni zdravnik.

Porota v Utahu je včeraj ugotovila, da oskarjevka Gwyneth Paltrow ni odgovorna za poškodbe, ki jih je moški utrpel med trčenjem z njo na smučišču v luksuznem letovišču Park City, poroča Reuters.

Zdravnik je zahteval 300.000 dolarjev odškodnine

Terry Sanderson, upokojeni zdravnik, je v incidentu leta 2016 utrpel pretres možganov in štiri zlomljena rebra. Spomnimo se, da je dejal, da so poškodbe povzročile travmatično poškodbo možganov, in zahteval več kot 300.000 dolarjev odškodnine od Paltrowe v civilnem sojenju.

Povedal je tudi, da je ženska, za katero je pozneje izvedel, da je znana igralka Gwyneth Paltrow, smučala brez nadzora, ko se je zaletela v njegov hrbet. Sandersonov prijatelj je pričal, da je videl Paltrowo, kako se je zaletela   v nekdanjega zdravnika. Paltrowa je na drugi strani dejala, da ni povzročila nesreče in da je Sanderson tisti, ki se je vanjo zaletel od zadaj.

Profimedia
Po odhodu iz sodne dvorane je Paltrowa gospoda Sandersona potrepljala po rami in mu nekaj zašepetala.
Porotniki so se postavili na stran igralke 

Porotniki so o zadevi razpravljali dve uri po zaslišanju dokazov in odločili, da je Sanderson kriv. Igralka se ga je usmilila in zahtevala le en dolar odškodnine, kar je sodišče odobrilo. "Zase hočem samo en dolar, odvetniki pa naj bodo plačani," je rekla. Igralka je po razsodbi povedala, da je z razpletom zadovoljna. "Čutila sem, da so te lažne obtožbe ogrozile mojo integriteto. Zadovoljna sem z izidom in cenim trdo delo sodnika Holmberga in porote ter se jim zahvaljujem za njihovo skrbnost pri obravnavanju tega primera," je dejala Gwyneth. Po odhodu iz sodne dvorane je Paltrowa gospoda Sandersona potrepljala po rami in mu nekaj zašepetala. Kasneje je novinarjem povedal, da mu je rekla: "Želim ti vse dobro." Pravi, da je bila zelo prijazna.