Presenečenje

Raper Snoop Dogg: "Nastopil bom na kronanju novega kralja!"

E. J.
28. 3. 2023, 14.00
Posodobljeno: 28. 3. 2023, 14.07
Deli članek:

Snoop Dogg pravi, da je imel s pokojno kraljico Elizabeto II. poseben odnos.

Profimedia
Po tem, ko so nastop na kronanju kralja Karla III. odpovedali številni znani glasbeniki, se je za nastop zdaj ponudil znani ameriški raper Snoop Dogg, ki bi tako rad tudi poklonil pokojni kraljici Elizabeti II., s katero je imel, kot pravi, poseben odnos.

Ameriški raper Snoop Dogg, čigar uradno ime je Calvin Cordozar Broadus Jr., želi nastopiti na slovesnosti kronanja kralja Karla III., ki bo 6. maja v Westminstrski opatiji, poroča The Sun. "Nastopil bom na kronanju," je za revijo Gin and Juice povedal glasbenik.

Snoop Dogg je imel z Združenim kraljestvom pestro zgodovino, vendar je vedno hvalil kraljico Elizabeto II., saj je ta v preteklih letih stopila v njegov bran. Leta 2006 je bil namreč aretiran zaradi prepira na letališču Heathrow v Londonu. Prepovedali so mu vstop v Združeno kraljestvo, dokler obtožbe niso bile ovržene. Mejna agencijo Združenega kraljestva  je nato leta 2010 ugotovila, da je bila odločitev, da mu zavrne vstop, napačna.

"Kraljica, to je moja punca!"

Ko je bil leta 1994 na turneji po Združenem kraljestvu, ga številni tam niso želeli, ker je bil obtožen umora, za katerega je bil pozneje oproščen, poroča Billboard. "Ko so me poskušali izgnati iz Anglije, je kraljica komentirala, da imajo njeni vnuki radi Snoop Doggy Dogga in da v Veliki Britaniji ni storil nič slabega, zato mi je dovolila, da sem tukaj," je leta 2015 povedal za The Guardian. »Ti vnučki so zrasli v princa Williama in Harryja, zato sem imel vpliv nanju, oni pa na svojo babico, kar mi je omogočilo, da sem prišel v to čudovito državo. Obožujejo mojo glasbo, obstaja medsebojna ljubezen in spoštovanje."

Pokojno kraljico je še dodatno pohvalil lani v intervjuju z DJ Whoo Kidom. "Kraljica je rekla:" Ta človek ni naredil ničesar v naši državi. Lahko pride," je povedal v intervjuju in nadaljeval v svojem slogu: "To je Harryjeva in Williamova babica, razumeš? Misliš, da ju ni bilo tam, in da nista rekla: 'Babica, prosim, spusti ga noter. V redu je. Obožujemo njegovo glasbo.’ ‘Veš Harry, pustila ga bom v državo zate. Konec koncev ni tako slab in je zelo srčkan… Kraljica, to je moja punca.”

Ni jasno, ali bi kraljeva družina pozdravila nastop Snoop Dogga, vendar se zdi, da bi bolj odgovorila 'ne' k0t 'ja', še piše New York Post.

Profimedia
Kralj Karel III. ima menda težave, saj so nastop na kronanju že zavrnili Adele, Elton John, Harryj Styles, The Spice Girls in Robbie Williams.
Ne želijo se povezovati z monarhijo

Seznam tistih, ki so domnevno zavrnili nastop na kronanju, pa je vse daljši, vključuje pa glasbenike Adele, Eltona Johna, Harryja Stylesa, The Spice Girls in Robbieja Williamsa. Kraljevi strokovnjaki so za Rolling Stone povedali, da se glasbeniki po nedavnem nizu škandalov, vključno z obtožbami spolne zlorabe princa Andrewa in izjavah princa Harryja o rasizmu, obotavljajo povezovati z monarhijo.

Oboževalci monarhije pa se še vedno sprašujejo, ali se bosta princ Harry in njegova žena Meghan Markle udeležila slovesnosti 6. maja.  Kraljica Elizabeta II. je umrla 8. septembra v starosti 96 let. Vladala je 70 let.