Iz bolnišnice

Jasmin Stavros: "Imam kostnega raka, borim se za življenje. Vse me boli"

E. J.
22. 3. 2023, 14.05
Posodobljeno: 22. 3. 2023, 16.17
Deli članek:

Pred nekaj dnevi je odšel v bolnišnico zaradi bolečin v hrbtu, tam so mu postavili diagnozo in od takrat se zdravi v bolnišnici.

PR
Priljubljeni pevec Jasmin Stavros je šokiral z novico, da ima kostnega raka.

"Neprestano sem v bolnici. Slabo se počutim, hrbet me boli, vse," je za hrvaški portal 24sata dejal tudi pri nas izjemno priljubljeni hrvaški glasbenik Jasmin Stavros. "Imam kostnega raka in sem v fazi boja za življenje," je razkril 68-letnik. Pred nekaj dnevi je odšel v bolnišnico zaradi bolečin v hrbtu, tam so mu postavili diagnozo in od takrat se zdravi v bolnišnici. "Sem v bolnišnici, od diagnoze naprej me ni bilo doma. Slabo se počutim, vse me boli. Dajejo mi najrazličnejše protibolečinske tablete, nekatere pomagajo, nekatere ne," pravi Stavros.

Huda bolezen je pevca ujela kljub  zdravemu načinu življenja. Stavros živi na podeželju, v miru in sožitju z naravo, znan je po zdravem življenju, zmerni prehrani in ukvarjanju s športom. Odkar se je leta 2008 preselil v mestece pri Jastrebarskem, z ženo Žarko uživa v dolgih sprehodih in delu po hiši. "Vsak dan vstanem okoli devetih, igram tenis, če imam obveznosti, grem v Zagreb, če ne, uživam na svežem zraku. Popoldne spet igram tenis ali pa kolesarim, tečem. Predvsem šport in zdravo življenje. Sploh ne gledam televizije, samo Laudato. Vsak večer se sprehodimo do bližnje vasi, zmolimo rožni venec in se vrnemo domov. Ni mesta, kjer si lahko v nedeljo v miru, tečeš, se pogovarjaš, pa ni nikogar okoli tebe. Tega ni ne v Zagrebu, ne v Splitu, ne v nobenem drugem mestu," je povedal pred časom za hrvaške medije in dodal, da se je v vasi prerodil. V bližini njegovega doma sta dve cerkvi, kjer je našel duhovni mir, pogosto pa je hodil k maši. Del leta je preživel tudi na Korčuli. Pohvalil se je, kako na svojem vrtu nabira slive in jabolka, zaliva zelenjavo in travo ter kupuje orehe. Jagod ni kupoval, najslajše je nabiral v gozdu. Na vrtu je posadil paradižnike, kumare, krompir, zelenjavo, imajo tudi velik sadovnjak, tako da sami delajo jabolčni kis, marmelado, sokove. 

Radio Aktual
Jasmin Stavros je priljubljen tudi pri slovenski publiki, saj je reden gost radia Aktual.
Koncertov ni odpovedal

Telefon v bolnišnici in na Stavrosovem domu te dni kar ne neha zvoniti. Vsi sprašujejo, kako je, če lahko kakor koli pomagajo. Sporočajo, da molijo zanj, da bi čim prej ozdravel. Je vzor, ​​idol, veliko mlajšim kolegom so se od njega učili ohranjati mladost, predvsem pa združevati zabavno delo s harmonijo družinskega življenja, še pišejo.

Že prihodnji mesec je Stavros sicer napovedal nastope, a o tem, ali bi jih prestavil ali ne, še ne razmišlja, saj je, kot sam poudarja, popolnoma predan boju za svoje zdravje.