Na Spotifyju

Podrl je Guinnessov rekord: To je najbolj priljubljen glasbenik na svetu

E. J.
21. 3. 2023, 11.15
Posodobljeno: 21. 3. 2023, 11.17
Deli članek:

The Weeknd je podrl Guinnessov rekord in postal najbolj priljubljen glasbenik na svetu.

Profimedia
The Weeknd je na samem vrhu.

Nedavno je postal prvi umetnik, ki je dosegel 100 milijonov mesečnih poslušanj na Spotifyju. Navajajo, da "nihče drug ni blizu pevčevega uspeha pri pretakanju." 33-letni glasbenik je namreč postavil kar dva svetovna rekorda - je pevec z največ mesečnimi poslušalci na Spotifyju in je prvi umetnik, ki je dosegel 100 milijonov mesečnih poslušalcev na Spotifyju.

Mimogrede, Weekndova pesem Blinding Lights iz leta 2020 je največkrat predvajana pesem na Spotifyju vseh časov, z več kot 3,47 milijarde predvajanj, poroča CBS News. Glasbenik je v začetku leta 2020 izdal videospot za to pesem, do zdaj pa si ga je na YouTubu ogledalo že več kot 691-milijonkrat. Samo dva meseca po izidu pesmi je bila med 100 najboljšimi skladbami Billboardove lestvice.

Njegova pesem Starboy je tudi ena najbolj predvajanih pesmi vseh časov na Spotifyju.

Kdo je The Weeknd?

The Weeknd, s pravim imenom Abel Makkonen Tesfaye, je kanadski pevec, tekstopisec in producent. Kariero je začel leta 2008. Leta 2013 je izdal svoj prvi studijski album Kiss Land. Njegov drugi album Beauty Behind the Madness je postal njegov prvi album na prvem mestu lestvice Billboard 200.

Septembra 2016 je izdal svoj tretji album Starboy, ki ga je izdal sočasno z izidom singla Starboy, ki je prav tako dosegel prvo mesto na Billboard Hot 100. Marca 2020 je izdal svoj četrti studijski album After Hours.

Mimogrede, The Weeknd je nastopil na Super Bowlu v začetku leta 2021. Ob spremljavi plesalcev je izvedel številne svoje uspešnice, med njimi tudi pesem Blinding Lights. Pevec ni želel, da bi mu organizatorji Super Bowla plačali nastop, zato je sam v 13 minut svojega nastopa vložil neverjetnih sedem milijonov ameriških dolarjev.