V Moskvi

Steven Seagal: "Sem milijon odstotni Rus, polovica Američanov pa Rusijo ljubi"

E. J.
16. 3. 2023, 15.30
Posodobljeno: 16. 3. 2023, 15.32
Deli članek:

Bivši hollywoodski zvezdnik Steven Seagal se je pojavil na srečanju Mednarodnega rusofilskega gibanja v Moskvi, kjer se je razglasil za "milijon odstotnega Rusa".

Profimedia
Igralec je povedal, da se je njegov dedek v Ameriko priselil iz Rusije in še, kaj zanj pomeni biti Rus.

Igralec je rusko državljanstvo prejel že leta 2016, trenutno pa je posebni odposlanec ruskega zunanjega ministrstva med Moskvo in Washingtonom. Steven Seagal je na tiskovni konferenci dejal, da "približno polovica Američanov še vedno ljubi Rusijo kljub mednarodnim pretresom". Igralec je spregovoril tudi o svojem poreklu, saj je povedal, da se je njegov dedek v Ameriko priselil iz Rusije in odkril, kaj zanj pomeni biti Rus.

Profimedia
Steven Seagal ima ruski potni list, trenutno pa je posebni odposlanec ruskega zunanjega ministrstva med Moskvo in Washingtonom.
"Predsednik Putin je bil izjemno prijazen"

"Biti Rus pomeni vstati in se boriti za resnico. Lahko rečem, da sem stoodstotni rusofil in milijon odstotkov Rus," je izjavil Seagal. Igralec je komentiral tudi Red prijateljstva, ki mu ga je nedavno podelil ruski predsednik Vladimir Putin. "Bil sem izjemno počaščen. Mislim, da je bilo izjemno prijazno od predsednika Putina, da je to storil. Bil sem izjemno počaščen, upam, da bom temu ustrezal," je dejal. Seagal je omenil tudi vojno med Rusijo in Ukrajino, ko je govoril o svojem lanskem potovanju v Donbas. »Ko sem ugotovil, da je 99 odstotkov novic, ki so bile objavljene v svetu, objavili ljudje, ki nikoli niso bili v Donbasu, nikoli niso bili v Lugansku, nikoli niso bili v Ukrajini, sem pomislil, da bi bilo pomembno iti tja. Intervjuvajte Ukrajince, intervjuvajte Ruse in pustite ljudem, da povedo svojo resnico," je dejal za RT.