Odziv

Rambo Amadeus: "Po nesreči sem jo klofnil ali uščipnil za zadnjico, ne spomnim se več"

E. J.
15. 3. 2023, 14.55
Posodobljeno: 15. 3. 2023, 15.40
Deli članek:

Zapisal je, da se novinarki lahko iskreno in globoko opraviči le ob opazki, da verjame, da bi morala na zdravljenje.

osebni arhiv
Antonije Pešić oziroma Rambo Amadeus je razložil svojo stran zgodbe z novinarko in televizijsko oddajo ter z Unicefom.

Srbski glasbenik Antonije Pušić alias Rambo Amadeus se je te dni znašel v središču pozornosti javnosti, potem ko je po lastnem priznanju črnogorsko producentko Lejlo Kašić "po nesreči klofnil ali uščipnil za zadnjico, ne spomnim se več".

Sodeloval je namreč pri snemanju oddaje Dnevnica v Hercegnovem, kjer je bil Pušić v vlogi Unicefovega ambasadorja. V ponedeljek je Kašićeva vložila prijavo zaradi spolnega nadlegovanja, so sporočili s policijske uprave. Z Unicefa so že v nedeljo sporočili, da so do nadaljnjega odpovedali sodelovanje s Pušićem. Ta se je zdaj tudi odzval na družabnih omrežjih.

"Ko smo se približevali hiši socialno ogrožene družine, sem povsem nenačrtovano otipaval ali klofutal zadnjico, ali jo uščipnil, zdaj nimam pojma. To nima nobene zveze s seksom, vsaj z moje strani ne. ... Želel sem ji nekako sporočiti, da nimam več kaj početi, da me je prisilila v ponižujoč položaj,« se je na celotno situacijo odzval Rambo.  "Ves dan sem bil čemeren in sarkastičen zaradi dejstva, da sem tako naglo skočil v nekaj, kar ni imelo nobene zveze z mojo občutljivostjo in prepričanji. Najprej zaradi mojega nasprotovanja temu, da se družino, ki se ji pomaga, javno snema in s tem stigmatizira v javnosti. To se mi je zdelo strašno kruto, nisem mogel razumeti, da je to nekomu "kul" in da misli, da dela dobro delo. Površno sem pregledoval oddaje, sploh nisem opazil, da je družina, ki ji pomagajo, medijsko izpostavljena. Pred snemalno ekipo sem glasno protestiral, a ker je celotna lokalna skupnost že nestrpno pričakovala, da bom sodeloval na tisti dobrodelni akciji, sem bil postavljen pred opravljeno dejstvo."

"Seveda želim poudariti, da mi je vsaka oblika nasilja, posebno proti otrokom in ženskam, nesprejemljiva in nagnusna. A tu zares ne čutim, da sem bil nasilen, ampak sem branil lastno dostojanstvo. Moški na njenem mestu bi jo slabše odnesel," je še zapisal, a opravičil se ni. "Seveda mi je žal, da sem izgubil živce in se drl. Ni bilo v redu," je zapisal in dodal, da se novinarki lahko iskreno in globoko opraviči le ob opazki, da verjame, da bi morala na zdravljenje.