Hvaležen

Tilen Lotrič je pesem posvetil svoji pokojni mami, ki ga je posvojila

E. J.
15. 3. 2023, 06.18
Deli članek:

Pevec Tilen Lotrič ni pričakoval, da bo videospot za pesem o sprejemanju in ljubezni, v snemanje katerega je mama izjemoma privolila, postal njegov spomin nanjo. Za vedno ji bo hvaležen, da ga je posvojila.

3_Luka Blatnik
Tilen Lotrič z družino. Januarja je preminila njegova mama, kateri je neskončno hvaležen za možnosti, ki mu jih je dala ob posvojitvi.

Tilna Lotriča se zagotovo spomnite iz sedme sezone šova Slovenija ima talent, kjer je prvič zasijal, a mu je zmaga za las ušla. Od takrat se kot glasbenik vse bolj uveljavlja. Svojo najnovejšo pesem Življenje se piše z veliko je zdaj posvetil svoji mami, ki se je januarja za vedno poslovila. Je to zanj oblika žalovanja? »Vedno pravim, da je glasba zdravilo. Pesem najprej ni bila namenjena mami, a zgodilo se je, kar se je, zato jo posvečam njej,« pravi in priznava, da je besedilo, ki ga je napisal Rok Lunaček, izjemno močno, takšen pa je zanj tudi videospot, saj njegova mama v njem tudi nastopa, čeprav se nikoli ni želela izpostavljati. Takrat je privolila v snemanje, še sam ne ve, zakaj – morda je celo slutila, da se bo kmalu poslovila: »Res se je neverjetno poklopilo, da je mami privolila in nastopila v videospotu, da je bila še takrat še dovolj zdrava. Zdaj bom imel lep spomin nanjo za vedno.«

Luka Blatnik
Glasba je zdravilo, je prepričan Tilen.
Tilen v videospotu med sprehodom po Ljubljani srečuje različne ljudi, pri čemer vsak od njih prikazuje drugo obliko ljubezni. Vidimo babico in vnukinji, skupino prijateljev, ki ob kitari glasno prepevajo, mlad zaljubljen par, družino, prijateljici s psom, istospolno usmerjen par in starejši zakonski par – Tilnova starša. Videospot je preprost v primerjavi s prejšnjimi Tilnovimi izdelki, kjer smo videli krila, kače, prizore na morju in podobno. »Ta videospot je tako preprost in izžareva le ljubezen – ljudje smo res dobri in slabi, kot olje in voda, smo zelo različni, a sem tako spoznal, da je življenje kratko in je važno, da imamo okoli sebe dobre ljudi.« Mnogi imajo veliko predsodkov, kar je Tilen izkusil na lastni koži, a sam vanje ne verjame.

Luka Blatnik
Tilen je ob mamini smrti spoznal, da je življenje kratko in da je pomembno imeti okoli sebe ljudi, ki jih imamo radi.
»Ona me je vzela k sebi, ko sem potreboval dom in ljubečo družino. Pokazala mi je širino ljubezni, in kar se mi zdi še najpomembnejše, naučila me je živeti. Kot zapojem v pesmi: 'Vse sorte ljudi prinese usoda ...' Vesel sem, da je meni prinesla najboljšo mami,« pravi Tilen, ki je bil v otroštvu posvojen. Starša sta ga že kot dojenčka posvojila iz Makedonije, in ker meni, da so starši tisti, ki otroka vzgojijo, svojih bioloških staršev ni nikoli iskal, nam je še povedal.