Viralen posnetek

Škandal na odru Sanrema: mladi pevec razdejal oder

E. J.
9. 2. 2023, 09.25
Posodobljeno: 9. 2. 2023, 12.20
Deli članek:

Vrhunec prve noči v Sanremu je postal viralen, in to z razlogom. Pevec naj bi imel težave s slušalko.

Profimedia
Med nastopom je uničeval rekvizite na odru, še posebej se je znesel nad vrtnicami.

Sicer precej dolgočasen prvi večer v Sanremu je dobil zanimiv preobrat, ko je pevec Blanco, ki je skupaj z Mahmoodom zmagal na lanskem večeru, uničil rekvizite na odru, potem ko je imel med nastopom v živo težave z slušalko.

Blanco je že izvedel 'Brividi' z Mahmoodom, preden se je vrnil na oder in izvedel svoj najnovejši singel, 'l'Isola della Rose'. Vmes se je samo malo ustavil in nakazal, da ima tehnične težave. Takoj, ko je začel refren, pa je Blanco začel brcati po vrtnicah na odru, preden se je približal enemu od glasbenikov in se ustavil, da bi mu rekel "senza voce" (brez zvoka). Poskušal je nadaljevati s svojim nastopom, nato pa nadaljeval z brcanjem rož in udarjanjem po vrtnicah na odru.

Takoj po koncu nastopa so Blanca pozdravili z žvižgi občinstva, ki očitno ni bilo navdušeno. Amadeus, voditelj in umetniški vodja festivala, je pevca vprašal, kaj ga jezi. Blanco se je opravičil in rekel: "Nisem se slišal v slušalkah. Ampak sem se vseeno zabaval." "Naredil si zmešnjavo," je pevcu dejal Amadeus, ga pomotoma poimenoval Salmo in mu ponudil, da zvečer še enkrat nastopi. Ta predlog pa je naletel na žvižge, žvižganje in žaljivke iz občinstva, na koncu pa se Blanco ni več pojavil.

Profimedia
Posnetki divjanja so postali viralni.
Veteran italijanski umetnik in sovoditelj Sanrema, 78-letni Gianni Morandi,  se je pridružil čistilni akciji po Blancovem izbruhu in bil fotografiran, kako pometa poteptane rože na slikah, ki so postale viralne.

Profimedia
Pobiranje poteptanega cvetja na odru.
Kasneje je Amadeus je pojasnil, da v zakulisju zvok ni bil popoln. Takoj so ga namreč  poslali na oder in mu rekli "poglej, kaj lahko narediš", vendar je Amadeus priznal, da v resnici ni razumel, kaj se dogaja.