Intervju s Ceco

Priznala, zakaj ljubi Ptuj, s čim je grešila in zakaj je počaščena!

N.S.
8. 2. 2023, 06.00
Deli članek:

Kurentovanje na Ptuju je s koncertom odprla največja zvezda Balkana, Svetlana Ražnatović - Ceca, ki nam je v ekskluzivnem intervjuju zaupala sočne zanimivosti o sebi.

DAMN Media
Svetlana Ražnatović – Ceca

Kurentovanje na Ptuju in v okolici pomeni peti letni čas – čas, ko je utrip življenja drugačen in v celoti prilagojen noremu pustnemu vzdušju. Vsi, od najmlajših do najstarejših, se prepustijo zabavi in druženju ter našemljeni sodelujejo pri ohranjanju bogate tradicije, razpoloženje pa je toliko izjemnejše zaradi odličnih glasbenih gostov v karnevalski dvorani. Do pustne nedelje je še osem izjemnih večerov, minuli vikend pa je na prvem dogodku – v razprodani dvorani – za vrhunsko glasbeno doživetje poskrbela ena in edina, Svetlana Ražnatović - Ceca. Njen nastop na Ptuju je marsikdo nestrpno pričakoval, in glede na to je potrdila sloves največje glasbene zvezde na Balkanu. Karnevalska dvorana Campus Sava je bila napolnjena do zadnjega kotička že ob nastopu izjemnega pevca Mira Todosovskega, nato pa je Ceca pripravila pravi spektakel in na noge spravila vso publiko. Z dodelanim nastopom je med več kot tri tisoč ljubitelji zabave ustvarila izjemno energijo, in padel je nor rekord v številu obiskovalcev te dvorane.

Profimedia
Kraljica srbske turbofolk glasbe Svetlana Ražnatović - Ceca je bila na Kurentovanju na Ptuju odlično razpoložena.

Ceca, ki bo letos poleti praznovala okroglih 50 let, si je po koncertu vzela čas tudi za nas in nam v ekskluzivnem klepetu zaupala nekaj sočnih, zanimivih in zabavnih podrobnosti iz svojega življenja. Dobiti intervju s Ceco ni lahka stvar, saj tiste, ki ji kot osebnost v tistem trenutku »ne dišijo«, zavrne, a nam je uspelo in spet se je izkazala za zelo komunikativno in prijazno zvezdnico.

Ceca, čestitke za odličen koncert! Ste tudi vi uživali tako kot vsi obiskovalci?
Bilo je fenomenalno! Rada bi pozdravila vse Ptujčane in Ptujčanke in se jim zahvalila za odličen večer. Priznam, da sem prvič tukaj, a sem navdušena. Povedali so mi, da Kurentovanje na Ptuju velja za največji karneval v Sloveniji in da je to praznovanje nekaj posebnega, saj gre za ljudski praznik. In strinjam se – koncert na Kurentovanju je bil več kot odličen, ljudje pa prekrasni in polni energije.

DAMN Media
Srbska pevka Ceca je bila nad Ptujem navdušena.

Več kot očitno je, da imate nekaj več s slovensko publiko, saj se med vami vedno zgodi neka posebna magija?  
To sem dejala že večkrat; v Sloveniji imam sijajno občinstvo in vsakič, ko pridem na obisk, spoznam novo mesto. Od Ljubljane, Maribora, Celja, zdaj Ptuj ... Vesela sem vsakega povabila za nastop, saj mi je super spoznavati še druga mesta in ljudi, ki obiskujejo koncerte. V Sloveniji mi oboževalci in poslušalci na splošno vedno dajo ogromno. Vedno mi narišejo nasmeh na obraz in to mi je v posebno zadovoljstvo. To ste lahko videli tudi tokrat na Ptuju, ves večer je bil sijajen, čustven in energičen, publika pa fantastična. Ptuj, Ceca vas ljubi!

DAMN Media
Nabito polna karnevalska dvorana na koncertu Cece.

Nabito polna dvorana je pela z vami – ali morda kdaj tudi namesto vas?  
Takole bom rekla ... Velik privilegij je, ko ljudje pesmi množično prepevajo s teboj ali namesto tebe. (smeh) To je za vsakega umetnika in glasbenika velika čast. Za glasbenika je izpolnitev največjih sanj tudi, ko ima lastnega glasbenega progama za ves koncert in ne poje pesmi drugih avtorjev. Torej, da za ustvarjanje dobrega vzdušja na koncertu ne potrebuje tujih glasbenih hitov.

Vi ste vsekakor dokaz tega, saj imate res veliko avtorskih pesmi ...
Jaz lahko lastne pesmi pojem tudi po šest ur in dlje, in to brez prekinitve, toliko jih imam. Več kot 35 let sem na glasbeni sceni in imam to srečo, da sem ustvarila veliko kariero, z ogromno glasbenimi uspešnicami.

Posebnost kurentovanja so tudi pustne maske. Ste se morda tudi sami kdaj namaškarali?
Uf, če dobro pomislim, se nikoli nisem šemila v maske. Spomnim se le ene priložnosti, in sicer davnega leta 1993, ko smo na srbski televiziji snemali novoletno oddajo, tema pa je bila »ples v maskah«. Jaz sem oblekla poročno obleko, kot mlada nevesta, in po tem sem se tudi zares poročila, torej mi je maska prinesla srečo. (smeh)

Verjamem, da dobro poznate največje regionalne glasbene zvezde, pa vendar – kaj pa slovenski glasbeniki? Poznate koga tudi osebno?   
Seveda. Zagotovo od vseh najbolj poznam Senidah, ki jo izjemno cenim, saj je izvrstna pevka in umetnica, ki je zvesta sami sebi. Potem je tu še Magnifico, super glasbenik, in seveda Miro Todosovski, ki je tudi nocoj ogreval občinstvo. In omeniti moram pevko iz Slovenije Alino Juhart, ki tekmuje v srbskem pevskem šovu Zvezde Granda. Je tudi transspolna oseba. Alina je super na vajah, zabavava se, kadar sva skupaj, z njo je užitek delati v šovu. Zame je to nekaj novega, in lahko samo rečem, da je vse skupaj nekaj posebnega ter boste zagotovo še slišali vse.