Zabavni klepeti

Kava s Červekom: Tilnu Artaču popravni izpit spremenil življenje

N. N.
7. 2. 2023, 08.08
Posodobljeno: 7. 2. 2023, 08.24
Deli članek:

Voditelj na Radiu 1 Aljaž Červek vsako nedeljsko jutro poskrbi za klepet z zanimivim znanim Slovencem. Izbere osebo, ki navdušuje s svojo posebno življenjsko zgodbo in energijo.

Radio 1
Aljaž Červek z gostom Tilnom Artačem

V radijski 'dnevni sobi' je gostil že Rebeko Dremelj, Ano Klašnjo, Aljošo Bagola, Luko Marčetiča, Denisa Avdića, Ceneta Prevca in številne druge. Zadnji se je na fotelj udobno namestil igralec, voditelj, imitator in glasbenik Tilen Artač. Najprej mu je, tako kot vsak gost, zaupal jutranjo rutino. »Zjutraj je treba narediti nekaj za glavo. Zato preberem najprej eno stran v knjigi, da ne grem takoj na Instagram ali Facebook. Potem pa grem na Instagram in Facebook,« je v smehu povedal Artač.

Nedeljski jutranji klepet na Radiu 1 prinašajo DeLonghi premium kavni avtomati Dinamica Plus, s katerimi lahko hitro in enostavno pripravite popolno skodelico kave. Tilen zaupa, da mu kava zelo diši, okus mu je božanski: »Ampak zaradi želodca je ne pijem redno. Če pa, pijem črno kavo brez sladkorja in mleka. Baje tako najbolj prime.«

V pogovoru smo lahko zvedeli kar nekaj zanimivosti, kot tudi to, da je na Radio Gaga prvič prišel s popravcem. »Res sem prišel, dobro si me spomnil. Prišel sem iz popravca in sem ga naredil, to je bila angleščina v gimnaziji. Vsi v takratni ekipi smo bili cvekarji, razen Klemen Slakonja. Radio Gaga je generalno ekipa cvekarjev,« je dejal Artač.

Červek ga je med drugim vprašal tudi, če ima kdaj težave z glasom? Artač mu je zatrdil, da ne: »Jaz in Vili Resnik. Midva sva dva pitbulla, lahko se zelo derem, pa nimam nobenih težav. Vsaj zaenkrat ne. Ko imam več dela, snemanj in nastopov, pojem kakšen tablet več.«

Sicer pa Červek izjemno uživa v teh nedeljskih pogovorih, saj vedno izve kaj novega o gostih. »Res sem se našel v tem in upam, da bom imel priložnost še naprej klepetati z različnimi gosti. Tudi odziv poslušalcev in gledalcev je zelo lep. Ko napišejo, da jim nedelja zdaj ne mine brez Kave s Červekom, mi kar malo zaigra srce,« pove Červek, ki goste izbira skupaj z uredništvom. »Včasih se nekaj zgodi z določeno osebo in potem jo poskušam privabiti na kavico. Ali pa hočem osebo samo spoznati, ker jo že dlje spremljam. V bistvu sem samo velik fen (smeh). V tem primeru ni veliko priprav, ker če osebo že dlje časa spremljam, že avtomatsko vem, kaj počne, poznam kakšno zanimivost. Zadovoljen sem s tem, kar ustvarimo. Morda sem samo nase včasih malce jezen, če pozabim na kakšno vprašanje, ki se ga spomnim šele po tem, ko je gost verjetno že doma,« v smehu zaključi Aljaž.

Spremljajte Kavo s Červekom vsako nedeljo od 8. do 10. ure na Radiu 1, pogovor pa si lahko pogledate tudi na njihovem Youtube kanalu.