Najprestižnejše glasbene nagrade

Absolutna kraljica grammyjev: Beyonce dobila že svoj 32. kipec

M. T. V.
6. 2. 2023, 10.58
Posodobljeno: 6. 2. 2023, 11.07
Deli članek:

Pevka je s tem podrla rekord za največ prejetih glasbenih nagrad v zgodovini podeljevanja, zagotovo pa se pri tej številki še ne bo ustavila.

Profimedia
Beyonce

Beyonce je postala kraljica grammyjev – na včerajšnji podelitvi je dobila štiri zlate kipce, med njimi tudi za najboljši plesni oziroma elektronski album (Renaissance) in najboljšo R&B pesem (Cuff It), s tem pa zdaj na njenem kaminu skupaj stoji že 32 grammyjev, kar je absolutni rekord. Prej je bil z največ grammyji nagrajeni glasbenik znameniti madžarski dirigent, zdaj že pokojni Georg Solti, ki je v svoji karieri dobil 31 kipcev. Zdaj ga je torej prekosila Beyonce in glede na to, da ima šele 41 let in je njena kariera še na višku, lahko sklepamo, da bo v prihodnosti dobila še kakšnega grammyja.

»Hvala vam! Skušam se zadržati, da me ne bi čisto preplavila čustva. Skušam nekako sprejeti to noč,« je dejala pevka na robu solz, ko je prejela še četrti kipec. »Rada bi se zahvalila stricu Johnnyju, ki ni tu z mano, je pa z mano v duhu. Zahvalila bi se staršem za vso ljubezen in podporo. Mojemu čudovitemu možu in mojim lepim otrokom, ki me gledajo doma.« Še posebej pa se je zahvalila LGBT skupnosti »za vso vašo ljubezen in da ste izumili ta žanr«. Beyonce je od leta 2008 poročena z glasbenikom Jay-Z-jem, imata tri otroke, 11-letno Blue Ivy in 5-letna dvojčka Rumi in Sira.

Zgodovino je ta večer pisala tudi Kim Petras, ki je prejela nagrado za najboljši duet (za pesem Unholy, ki jo poje s Samom Smithom) – postala je prva transspolna ženska z grammyjem.

Profimedia
Kim Petras

Med najpomembnejšimi dobitniki letošnjih kipcev so še Harry Styles, ki je prejel grammyja za najboljši album in za najboljši pop vokalni album (Harry's House), pesem leta je postala Just Like That, ki jo izvaja Raitt, za najboljšega novega umetnika je bila okronana Samara Joy, najboljši samostojni nastop je Adelin s pesmijo Easy on Me, za najboljši rock nastop in pesem je bila nagrajena Brandi Carlile s pesmijo Broken Horses, med raperji je slavil Kendrick Lamar, najboljši videospot pa je posnela Taylor Swift za pesem All Too Well.

Profimedia
Harry Styles