Uganite dolžino skoka

Sta Avdić in Roškar v Planici postavila nov svetovni rekord!?

N. N.
2. 2. 2023, 09.32
Posodobljeno: 2. 2. 2023, 09.37
Deli članek:

Planica vsako leto združi Slovence, saj v dolini pod Poncami strastno navijamo za naše orle. In še preden se skakalci spustijo po velikanki, se je nanjo povzpel voditelj na Radiu 1 Robert Roškar. Se mu je povsem odpeljalo? Res, da je Roši znan po svojih 'odštekanih' idejah, a tega od njega res nismo pričakovali.

Radio 1
Cene Prevc, Robert Roškar in Ciril Komotar na vrhu skakalnice

Kar brez skrbi, Roškar se bo še vedno raje profesionalno držal radijskega mikrofona, v Planici pa je opravil skakalni preizkus, kot ga še ni bilo. Denis Avdić je namreč prišel na idejo, da bi po skakalnici spustili pločevinko piva Laško 0,0, ki bi poletela v dolino. Za človeka akcija je postavil Roškarja, ki se je pogumno lotil izziva.

Da bi vse potekalo tako kot mora, je s sabo vzel avtomobilističnega poznavalca in ljubitelja adrenalina Cirila Komotarja, ta pa je na pomoč poklical še smučarskega skakalca v pokoju Ceneta Prevca. Ekipa, da te skipa, je tako s svojimi domislicami in dobro voljo napolnila vso dolino pod Poncami. Trojica se je povzpela na vrh skakalnice, pločevinko pripela na smučko in jo spustila po zaletišču.

Tukaj pa se začne izziv za vso Slovenijo! Kako dolg skok so namerili?

Odgovore zapišite preko sms-a na številko 051 300 300 in prvi, ki ugotovi, ali se najbolj približa uradno izmerjeni daljavi, bo dobil dve Laško VIP vstopnici za Planico, zastavo za odločno navijanje in še zalogo Laškega za celo poletje! V petek 3. februarja bodo na Radiu 1 izmed vseh sodelujočih, ki so napovedali pravo dolžino, izžrebali poslušalca, ki prejme fantastično nagrado. V kolikor prave dolžine ni napovedal nihče, se izžreba nekoga, ki se je pravi dolžini najbolj približal.

Ob zaključku Laško 0,0 izziva je svoj pogled podal tudi naš strokovni komentator za smučarske skoke Jelko Gros, ki je dejal: »Kolikor se jaz spoznam na skoke, je to bil sigurno svetovni rekord! Mogoče celo dosežek za Guinnessovo knjigo rekordov.«