Tudi ona piše spomine?

Kam je izginila Meghan Markle?

E. J.
1. 2. 2023, 10.33
Posodobljeno: 1. 2. 2023, 10.57
Deli članek:

Kot da se je ugreznila v zemljo! A ambiciozna Meghan ima druge načrte, očitno bomo kmalu še veliko slišali o njej.

Profimedia
Kronanje Karla III. bo 6. junija in ni še jasno, ali bosta princ Harry in Meghan Markle sploh povabljena - Meghan se zdaj trudi, da bi bila.

Odkar princ Harry promovira svoje spomine Spare (Rezerva), nikjer ni več videti njegove žene Meghan Markle, čeprav je prej ves čas skrbela, da je bila v soju žarometov in na naslovnicah medijev. Doslej sta naredila vse skupaj; od zdaj že legendarnega intervjuja z Oprah Winfrey marca 2021 do lanskoletne dokumentarne serije za Netflix. A takoj, ko je vojvoda sussekški začel s promocijsko kampanjo težko pričakovane knjige, se zdi, da se je Meghan Markle ugreznila v zemljo.

Malokdo razume zakaj, saj gre za založniško uspešnico, prodaja pa podira vse rekorde. Larry Finlay, direktor Harryjeve založbe Penguin Random House, je to potrdil: "Vedno smo vedeli, da bo ta knjiga uspela, a presega tudi naša najvišja pričakovanja. Edine knjige, ki so bile prvi dan prodane v več izvodih, so bile tiste, v katerih govori drugi Harry (Potter)." Skratka, netipično je, da Meghan ni zraven, sploh ker ne gre le za uspešnico, ampak tudi za zelo donosno potezo. Možu so izplačali zajeten predujem v višini 20 milijonov dolarjev in v primeru, da bi obstajala možnost, da bi povečali prodajo, bi bilo logično, da se pridruži možu.

Profimedia
Meghan Markle ambiciozno snuje svojo prihodnost, medtem ko ima zdaj princ Harry svoji 5 minut slave.
To je Harryjevih 5 minut

Po poročanju revije Marie Claire je Meghan v Montecitu z otrokoma Archiejem in Lilibet, saj si je Harry zaslužil svojih "pet minut" slave, eden od njiju pa je vedno z otroki. In ker se v zgodbah s kraljevih dvorov vedno najde kakšen dobro obveščen vir, zdaj oseba blizu para trdi, da Meghan ta umik iz soja žarometov ustreza, četudi le za kratek čas. Menda zdaj tudi ona pripravlja svoje spomine, poleg tega pa snuje svoj vstop v svet politike, ki jo že dolgo privlači.

Zdravljenje ran

Pa vendar bi se pravi razlog za Meghanino odsotnost lahko skrival v Harryjevi nedavni izjavi o njegovi družini. Med letošnjo medijsko "ofenzivo" je Harry večkrat priznal, da upa na spravo z očetom, kraljem Karlom III., in starejšim bratom, princem Williamom"Z Meghan sva že večkrat rekla, da se bova odkrito opravičila za vse, kar sva naredila narobe, a vsakič, ko to omeniva, naletiva na tišino. Rada bi začela odprt, konstruktiven pogovor z njima. Želim, da je zasebno, brez uhajanja v medije," je dejal.

Profimedia
Med letošnjo medijsko "ofenzivo" je Harry večkrat priznal, da upa na spravo z očetom, kraljem Karlom III., in starejšim bratom, princem Williamom.
Po drugi strani pa kralj Karel III. menda  poskuša izvesti diplomatsko bravuro. Želel naj bi, da se Harry udeleži njegovega kronanja, čeprav je priljubljenost vojvode sussekškega in njegove žene v Združenem kraljestvu ta mesec padla na dno. A njegov starejši sin, princ Walesa, menda noče niti slišati o prihodu Harryja in Meghan na pomemben dogodek. Ta podrobnost bi lahko bila ključna za razumevanje, zakaj se je Meghan ravno zdaj umaknila. Namreč, kot je zapisal tudi Harry, je za brata ravno ona povod za izbruh obtoževanj, očitkov in jeze princa Williama do mlajšega brata. Kot piše Marie Claire, je ona tisti "krivec", zaradi katerega se je Harry "obrnil stran" in zavrnil družino.

Meghan očitno želi, da se Harry pobota z očetom in se udeleži kronanja 6. junija, zato se je modro odločila, da si vzame nekaj časa in se posveti sebi.