Visoka moda

Nova broška Kylie Jenner z levjo glavo - gre za pravo trofejo?

E. J.
24. 1. 2023, 11.41
Posodobljeno: 24. 1. 2023, 12.05
Deli članek:

Vrhunski plenilec kot broška na eni izmed najbogatejših žensk na svetu.

Profimedia
Kylie Jenner na modni reviji v Parizu z broško v naravni velikosti levje glave.

V ponedeljek je Kylie Jenner ukradla šov na modni pisti Schiaparelli v Parizu, ko je prispela v črni žametni obleki brez naramnic, okrašeni z glavo leva v naravni velikosti – predizdaja modne kolekcije za pomlad-poletje 2023 modne znamke, ki je debitirala nekaj trenutkov pozneje. 

Profimedia
Broška iz kolekcije pomlad - poletje 2023.
Hiperrealistična umetna glava je, skupaj z negovano grivo, pokrivala celoten trup. Obleko je zaključila s parom črnih čevljev s peto Schiaparelli z zlatimi reliefnimi prsti.

Profimedia
Naomi Campbell je nosila volkuljo.
Opažene so bile tudi druge živalske broške - glede na opombe z modne revije so zbirko navdihnili Dantejev "Pekel" in devet krogov pekla, kar je metafora za dvome in ustvarjalne muke, ki jih doživljajo vsi umetniki, je zapisal kreativni direktor Daniel Roseberry. Roseberry je dobesedno črpal iz treh zveri, ki se pojavljajo v pesmi iz 14. stoletja, v zbirki so leopard, lev in volkulja, ki "predstavljajo poželenje, ponos in pohlep."

Profimedia
Legendarna manekenka Naomi Campbell je blestela na ponedeljkovi modni reviji v Parizu.
Naomi Campbell je nosila škatlast, črn plašč iz umetnega krzna z glavo volkulje, ki je izhajala iz levega ramena, medtem ko je kanadski model Shalom Harlow nosila obleko snežnega leoparda brez naramnic z rjovečo mačjo glavo, ki je štrlela skozi prsi.

Profimedia
Shalom Harlow nosila obleko snežnega leoparda brez naramnic z rjovečo mačjo glavo na prsih.
Kosi, ki definitivno obračajo glave, so bili izdelani v celoti ročno iz penaste smole in drugih umetnih materialov. Kljub temu, da je Schiaparelli navedel, da gre za "umetno taksidermijo", torej umetno prepariranje mrtvih živali, a vizualna vzporednica z lovom na trofeje pomeni, da nekateri uporabniki družbenih medijev zbirko prav zaradi tega težko cenijo.

Profimedia
Zanimiva so tudi oblačila linije Schiaparelli.
"Inferno, Purgatorio, Paradiso: Eno brez drugega ne more obstajati," je Roseberry sklenil zapis. "To je opomin, da ni nebes brez pekla; ni veselja brez žalosti; ni ekstaze ustvarjanja brez mučenja dvoma."