Zapel ji je Axl Rose

FOTO: Na pogrebu Lise Marie Presley razkrili, da je pred kratkim postala babica

E. J.
23. 1. 2023, 13.35
Posodobljeno: 23. 1. 2023, 15.42
Deli članek:

Na včerajšnjem pogrebu Lise Marie Presley so razkrili, da je pred kratkim postala babica.

Profimedia
Oboževalci so obiskali grob Lise Marie Presley med spominsko slovesnostjo.

Po smrti Lise Marie Presley v starosti 54 let je bila organizirana javna spominska slovesnost. Znani obrazi, vključno z vojvodinjo Yorško, so se udeležili bogoslužja, ki je v nedeljo potekalo v dvorcu njenega očeta, Graceland v Memphisu v Tennesseeju. Lisa Marie Presley je bila edini otrok Elvisa Presleyja, umrla je 12. januarja, nekaj ur po tem, ko so jo odpeljali v bolnišnico. Pokopali so jo v Gracelandu poleg njenega sina Benjamina Keougha, ki je umrl leta 2020.

Umetniki, kot sta Alanis Morissette in pevec skupine Guns N' Roses Axl Rose, so nastopili na spominski slovesnosti, vključno s Sarah Ferguson, vojvodinjo Yorško in nekdanjim županom Memphisa.

Profimedia
Riley Keough je prispela v Memphis pred spominsko slovesnostjo svoje mame Lise Marie Presley s svojo hčerko.
Njena mati, Priscilla Presley, se je vsem zahvalila, da so prišli počastit njeno hčer. Prebrala je tudi pesem, ki jo je napisala njena vnukinja Harper, ena od treh hčera Lise Marie, v kateri je pisalo: "Mama je bila moja ikona, moj vzornik, moja superjunakinja na veliko več načinov." 

Profimedia
Mama Lise Marie Presley, Priscilla Presley je imela čustven govor.
Na velik odziv je naletela pesem Lisine hčerke Riley, v kateri je pisalo: "Upam, da bom lahko ljubila svojo hčerko tako, kot si me ljubila ti. Tako, kot ljubiš mojega brata in moje sestre. Hvala, ker si mi dala moč, srce, empatijo, moj pogum, moj smisel za humor." Riley in Ben sta poročena osem let, njun predstavnik pa je za portal People potrdil, da se je deklica rodila lani. Imena niso razkrili.

Profimedia
Sarah Ferguson, vojvodinja Yorška, je stopila na oder na spominskem dogodku v Gracelandu za svojo prijateljico Liso Marie Presley.
Vojvodinja Yorška Sarah Ferguson se je prav tako poklonila svoji "sissie", kjer je ponudila podporo otrokom pokojne pevke. Rekla je: "Moja pokojna tašča je govorila, da se nič ne da reči, kar bi lahko vzelo tesnobo in bolečino teh trenutkov, ker je žalost cena, ki jo plačamo za ljubezen, in kako prav je imela."

Spominska slovesnost je vključevala številne glasbene poklone, vključno z Alanis Morissette, ki je predstavila čustveno izvedbo svoje pesmi Rest.

PROFIMEDIA
Axl Rose je na klavirju izvedel svojo 'klasiko' skupine Guns N' Roses »November Rain«.
Axl Rose je izvedel pesem skupine November Rain, Billy Corgan pa je zapel To Sheila skupine The Smashing Pumpkins.

Profimedia
Billy Corgan je zapel pesem Smashing Pumpkins "To Sheila".

Nastopili so tudi Blackwood Brothers Quartet, ki so nastopil na pogrebu njenega očeta leta 1977, sicer z različnimi člani.
V Gracelandu so pokopani tudi Elvis in drugi člani družine Presley.

Profimedia
Alanis Morrissette je predstavila svojo pesem 'Rest'.