Kurentovanje

Rok Ferengja: Na začetku je bilo več natakarjev kot poslušalcev

K.M.
23. 1. 2023, 11.08
Deli članek:

Pevec Rok Ferengja je zasedbo Rok'n'Band ustanovil leta 1995, z nami pa je delil zanimiv spomin na njihove začetke.

arhiv Svet24
Rok Ferengja

Zasedba Rok'n'Band je sredi priprav na nastop na letošnjem karnevalskem dogajanju na Ptuju. V petek, 17. februarja, bo karnevalska dvorana Campus Ptuj gostila edinstveni Kurentanc, na katerem bo poleg Roka Ferengje in zasedbe Rok'n'Band nastopil tudi Magnifico. Vstopnice za karnevalsko dogajanje lahko kupite TUKAJ

Rok Ferengja med nam je v pogovoru o karnevalskem dogajanju zaupal tudi kar nekaj lepih spominov na same začetke delovanja. "Najbolj všeč mi je bilo obdobje, ko je bilo več natakarjev, kot poslušalcev. To so bili tisti prvi koncerti. Mi smo tako začenjali, ampak se v resnici veliko naučiš na nuli, potem pa gre počasi naprej," je iskreno povedal glasbenik. Temu je seveda sledilo obdobje velikih koncertov in številne glasbene uspešnice, kot so Jagode in čokolada, Nika, Novo leto, Ostani še minuto in številne druge. Ravno pesem Jagode in čokolada pa je leta 1997 predstavljala največji glasbeni preboj skupine. Rok danes priznava, da kljub temu, da je obdobje največje koncertne evforije nekako za nami, tudi njim na oder še vedno priletijo igrače ali nedrčki. 

Kurentovanje polno zabave

In kaj bo Rok za maškare? "Ne bom kurent, upam pa, da ji bo veliko prišlo," še dodaja Rok, ki še ne ve, v kaj se bo na odru našemil. Razmišlja celo, da bi člane zasedbe prepričal, da bi bili na odru za nastop kar skupinska maska. 

Zakaj ne smemo manjkati na kurentovanju? Rok ima za to odličen razlog: "Gre za nekaj edinstvenega, treba se je zabavati, pogledati kurente, to je del naše tradicije. Predvsem pa zato, ker boste dobili veliko dozo dobrega rokenrola in druge dobre glasbe."