v Kaliforniji

Med planinarjenjem izginil znani britanski igralec

E. J.
19. 1. 2023, 09.20
Posodobljeno: 19. 1. 2023, 09.44
Deli članek:

Britanski igralec Julian Sands je od prejšnjega tedna pogrešan v gorah San Gabriel v južni Kaliforniji.

Profimedia
Julian Sands in Hugh Grant leta 1991 v romantični komediji Impromptu.

65-letnika so pogrešali na območju Baldy Bowl v petek, sredi izredno slabega vremena v južni Kaliforniji. Policija je sporočila, da so se reševalne ekipe prejšnji konec tedna umaknile z gore zaradi nevarnosti snežnih plazov, vendar se iskanje nadaljuje z droni in helikopterji.

Profimedia
Skalnato, zasneženo območje v nacionalnem gozdu Angeles v južni Kaliforniji, kjer je britanski igralec Julian Sands pogrešan od petka po pohodu.
Julijan Sands je angleški igralec, ki živi v Združenih državah Amerike, znan po vlogah v priljubljenih filmih in TV dramah, vključno z A Room With A View Soba z razgledom), 24 in Smallville.

Profimedia
Igralka Helena Bonham-Carter in igralec Julian Sands v filmu Soba z razgledom.
Iskanje oteženo zaradi vremena

V izjavi, posredovani tiskovni agenciji PA, je šerifov oddelek okrožja San Bernardino dejal, da je bil Sands pogrešan okoli 19.30 po lokalnem času v petek, 13. januarja. Posadke oddelka za iskanje in reševanje so se "odzvale in začele iskanje", so dodali, a so jih ovirala opozorila o hudem vremenu in razmere na poti. "Vendar nadaljujemo z iskanjem s helikopterjem in brezpilotnimi letali, ko vreme dopušča," je zapisano v izjavi. Policija je dodala, da bodo preiskave na terenu načrtovali, ko se bo vreme izboljšalo in bodo razmere varnejše za reševalne ekipe.

Profimedia
65-letni igralec Julian Sands je pogrešan od petka.
Sporočili so še, da se je v zadnjih štirih tednih odzvala na 14 klicev na Mount Baldy in v okolici, ter opozorila pohodnike, naj "dvakrat premislijo in upoštevajo opozorila" sredi slabih vremenskih razmer.

Julian Sands živi v Los Angelesu od leta 2020 in je nazadnje nastopil v drami Benediction, v kateri je igral tudi Peter Capaldi.