Družinske zdrahe

Princ Harry si želi nazaj očeta in brata. Se nočeta pobotati?

R.T.
3. 1. 2023, 09.19
Posodobljeno: 3. 1. 2023, 09.24
Deli članek:

Prah se po odmevni dokumentarni seriji še ni dodobra polegel, že sledi knjiga, ki bo, kot kaže, precej kontroverzna.

Profimedia
Meghan Markle in princ Harry

Skorajšnji izid prinčevih spominov napovedujeta napovednika dveh intervjujev – enega za ITV in enega za CBS. V njem vojvoda sussekški med drugim izjavi, da si nazaj želi tako očeta, britanskega kralja Karla III., kot brata, princa Williama, a da »niso pokazali nobene volje do sprave«. Koga je imel v mislih, ni znano.

Intervjuja bosta predvajana 8. januarja – dva dni pred izidom njegovih spominov z naslovom Rezerva.

Princ Harry se počuti izdanega; proti njemu in njegovi ženi Meghan Markle naj bi se zarotili z »uhajanjem« informacijam in podtaknjenimi zgodbami. »Družinski moto je 'nikoli se ne pritožuj, nikoli ne pojasnjuj', a to je le moto. Korespondente zalagajo z informaciji; ko bo zgodba napisana, bo pod njo pisalo, da so za komentar zaprosili tudi Buckinghamsko palačo. A celotna zgodba je komentar Buckinghamske palače. Ko so nama zadnjih šest let pojasnjevali, da naju ne morejo zaščiti z izjavo, vendar pa to naredijo za druge člane družine, molk na neki toči postane izdaja.«

Vojvoda sussekški ne vidi možnosti, da bi se v britansko kraljevo družino vrnil kot njen polnopravni član. »Želim si družine, ne inštitucije. A zdi se jim, da je bolje, da naju prikazujejo kot nekakšna negativca,« je še povedal v svojem domu v Kaliforniji.