diva s patino ranjene ženske

Severina je razgalila svoja čustva in postala nuna

M. T. V.
8. 12. 2022, 14.21
Posodobljeno: 8. 12. 2022, 14.30
Deli članek:

Ženska, ki je po vseh brodolomih še vedno močna in veruje v Boga - o tem govori njena nova (biografska) pesem.

Matea Smolčić Senčar
Severina

Severina je izdala novo pesem Vjerujem u boga, ki napoveduje njen novi album Sorry, ki bo izšel enkrat prihodnje leto. Pesem je pospremila z videospotom, v katerem se je prelevila v nuno, s čimer bo zagotovo zopet dvignila veliko prahu. Besedilo za pesem je napisal Dino Merlin, in sicer v njem povzame Severinino življenje: ženska, ki je po vseh brodolomih še vedno močna in veruje v Boga.

»Ko sem snemala to pesem, sem znova in znova podoživljala vse razkošje čustev, ki jih lahko doživi ženska,« je dejala. 50-letnica je namreč ves čas na očeh javnosti in je preživela že marsikaj: domači pornografski posnetek, ki je 'pricurljal' na internet, številne tožbe, grdo ločitev, boj za otroka, raznorazne očitke … A čeprav jo »razstavijo na koščke«, kot poje v pesmi, se vedno znova uspe sestaviti in vrne se še močnejša.

Matea Smolčić Senčar
Severina

O vsem tem govori njena nova pesem, o kateri je spregovoril eden od njenih najbližjih prijateljev: »Ona, diva s patino ranjene ženske, poje pesem, pri tem izraža svoja močna čustva ter potlačeno in zasužnjeno energijo. Malokateri glas že ob prvem poslušanju pride tako blizu ter me ob tem naježi. To zmore samo glas, ki je preživel zgodbo, opisano v pesmi. Prav zato bo ta pesem postala brezčasna, v njenem sporočilu se bo našel marsikdo. Je iskrena, resnična ter introspektivna. Ob poslušanju verjamete vsakemu verzu ter ga ob tem začutite. Glas zasužnjene deklice, ki je ujeta v odrasli ženski.

Matea Smolčić Senčar
Severina

Deklica in ženska pojeta pesem ter ob tem komaj zadržujeta solze, to občutje še dodatno poudari otroški pevski zbor, ki prepeva spremljevalne vokale. Čudež! Potem pa, nenadoma, pesem prehaja v neverjetno energijo, v refren. Prav zato tako zelo obožujemo moč glasbe! Ko trepetajo dragocene besede, ko trepeta bolečina, moč soočenja ter priznanja, ob koncu pa si vseeno priznamo in spoznamo, da je ljubezen največja življenjska moč in sila.«