Vardjan: to je joker iz rokava!

Veliko presenečenje: Joker Out gredo kar naravnost na Evrovizijo, Eme letos sploh ne bo

E. J.
8. 12. 2022, 12.07
Posodobljeno: 8. 12. 2022, 13.41
Deli članek:

RTV Slovenija je sporočila, da že imamo predstavnika na Evroviziji naslednje leto! RTV Slovenija ga je tako letos izbrala na internem izboru, Slovenijo bodo na Evroviziji maja prihodnje leto zastopali člani zasedbe Joker Out. Skladbe sicer še nimajo posnete, a bo gotovo v slovenščini, premierno pa jo bodo predstavili 4. februarja.

M24.si
Med 37 državami, ki so potrdile udeležbo na Evroviziji prihodnje leto, je zdaj tudi Slovenija s skupino Joker Out.

RTV Slovenija se je odločila za malo drugačen pristop k izboru izvajalcev, ki nas bodo zastopali na Evroviziji, so sporočili iz naše nacionalne medijske hiše. Prednost je dala uspešnim, preverjenim in kakovostnim glasbenim izvajalcem in na internem izboru izbrala "najbolj vročo domačo zasedbo ta hip" - Joker Out.

Frontmen zasedbe, Bojan Cvjetićanin, je po poročanju RTV Slovenija dejal, da so že začeli pripravljati pesem za Emo, ko je prišla ponudba, da jo "preskočijo" in se podajo naravnost v Liverpool. "Bila je ponudba, ki je nismo mogli zavrniti," je dejal. "Že pred leti smo se pogovarjali o Evrosongu, a smo čakali pravi trenutek, ki je očitno zdaj," pa je razložil Kris Guštin.

Kljub dejstvu, da so rockzasedba, ne želijo, da jih primerjajo z evrovizijskimi zmagovalci izpred dveh let, zasedbo Måneskin, poudarjajo. "Mi bomo Joker Out - takšni kot smo tu, bomo tudi tam," pravi Cvjetićanin.

M24.si
Besedila še nimajo, videospota tudi ne, imajo pa besedilo, so na konferenci povedali člani skupine Joker Out, ki nas bo zastopala na Evroviziji v Veliki Britaniji maja prihodnje leto.

Besedila še ni

Že zdaj imajo izbrano skladbo, nimajo pa še besedila. So se pa odločili, da bo ta gotovo v slovenskem jeziku. "Zbiramo predloge, lahko v komentarje napišete iztočnice in bomo izbrali kakšne besede," so dodali.  Že v soboto se sicer odpravljajo v Hamburg, kjer bodo posneli tako evrovizijsko skladbo in še nekaj angleških različic že obstoječih pesmi. Za studio v Hamburgu so se odločili na predlog producenta Todda Burka iz Los Angelesa, s katerim sodelujejo že od svojega drugega albuma. Kot je pojasnil Cvjetićanin, jim je dal seznam 10 evropskih studiev, ki ustrezajo njegovim standardom, na koncu pa so izbrali Hamburg. Pesem bo premierno predvajana 4. februarja, dan pozneje pa bo predstavljen tudi videospot. Kakšna bo tema videa, še ni jasno, so pa odločeni, da "naredijo dober videospot". 

Urednik Vardjan: to je Joker iz rokava

Odgovorni urednik Razvedrilnega programa TV Slovenija, Vanja Vardjan, je glede izbora dejal, da so se odločili "za preverjeno in uspešno obliko izbora nacionalnega predstavnika na Pesmi Evrovizije". Kot je navedel, so letos tak izbor uporabili v kar 12 državah, med drugim v Avstriji, Azerbajdžanu, Belgiji, Cipru, Grčiji, na Nizozemskem, Švici, Veliki Britaniji. "Izbrali smo skupino Joker Out, ki so po Magnificu ter skupinah Siddharta in Big Foot Mama, ponovno združili Slovenijo na področju kakovostne popularne glasbe in to glasbo približali najširšemu občinstvu. Kakovost in priljubljenost je tisto, kar smo iskali in našli. Skratka, odločili smo se, da za Pesem Evrovizije potegnemo Jokerja iz rokava." 

M24.si
Vanja Vardjan, odgovorni urednik razvedrilnega programa TV Slovenija pravi, da so se odločili za nekoliko drugačen pristop. Eme letos ne bo.

V Liverpool

Kot je znano, se je letošnja Evrovizija končala s premočno zmago ukrajinske zasedbe Kaluš Orkestra, a so se pri Evropski radiodifuzni zvezi (EBU) zaradi razmer v Ukrajini odločili, da bo tekmovanje prihodnje leto gostila drugouvrščena država, Združeno kraljestvo. Evrovizijska karavana bo tako na začetku maja prihodnje leto zasedla domače mesto Beatlov, Liverpool. Med 37 državami, ki so potrdile udeležbo, je tudi Slovenija.