Onečeden plašč

FOTO: V kralja Karla že drugič zalučali jajce

G.G.
6. 12. 2022, 18.04
Posodobljeno: 6. 12. 2022, 18.10
Deli članek:

Še vedno sveži britanski kralj Karel III., ki smo ga prej poznali pod imenom Charles, je že drugič v enem mesecu na lastni koži občutil svežino jajca.

Profimedia
Hja, pa bo spet treba očistiti plašč.

Karel III. se je mudil v londonski soseski Luton, kjer je množica podanikov občudujoče čakala na rokovanje z njegovo visokostjo. Med zbranimi niso bili le simpatizerji 74-letnega britanskega kralja. Našel se je nek antirojalist, ki je proti prijaznemu Karlu zalučal jajce. Kralj je na srečo nosil plašč svetlo rjave barve, ki je dobro zakril rumenjak.

Vrla londonska policija je hitro prijela nekaj čez 20 let starega »napadalca« in ga odpeljala na zaslišanje. Kaj več zaenkrat ni znanega.

Kralj Karel III. je že 9. novembra spoznal, kako je imeti rumenjak na svoji obleki. Takrat ga je med obiskom Yorka zadelo jajce, ki ga je proti njemu vrgel 23-letni Patrick Thelwell. Mladeniča, ki je leta 2019 na lokalnih volitvah v Yorku kandidiral na listi stranke Zelenih, so kaznovali s prepovedjo nošenja jajc v javnosti, kralju Karlu pa se mora ogibati na razdalji vsaj 500 metrov.

Profimedia
Karel bi še klepetal z ljudstvom, varnostniki pa so ga spravili "na varno".